Hrvatska ostala na jednom igraču u TOP 100, nakon 16 godina ispao i Marin Čilić

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska ostala na jednom igraču u TOP 100, nakon 16 godina ispao i Marin Čilić
Foto: Instagram / Marin Čilić

Nakon skoro punih 16 godina Marin Čilić je ispao iz društva sto najboljih tenisera svijeta, a sa 6.109 bodova se nalazi na 102. mjestu nove pojedinačne ATP liste koju predvodi novi wimbledonski pobjednik, Španac Carlos Alcaraz.

Čilićev pad je posljedica neigranja zbog povrede i operacije koljena, koja je Marina limitirala na samo jedan odigran meč u ovoj godini. Njegov se povratak na teren očekuje iduće sedmice na Plava Laguna Croatia Openu u Umagu.

Tako je Borna Ćorić trenutačno jedini hrvatski teniser u Top 100. Ćorić je pao za jednu poziciju i sada zauzima 15. mjesto. Borna Gojo je sa 112. pao na 114. poziciju.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Donna Vekić je za jedno mjesto pala na novoj pojedinačnoj WTA ljestvici te se sada nalazi na 22. poziciji, dok je Petra Martić ispala iz Top 30 i trenutačno je 36. tenisačica svijeta.

U Top 200 su od hrvatskih teniserki još i Ana Konjuh, koja je ostala na 156. mjestu, ali joj ponovno slijedi povratak nakon operacije ligamenata u lijevom zglobu zapešća, te Petra Marčinko koja je skokom od 22 pozicije došla na 173. mjesto.

Najzapaženiji skok na WTA listi ostvarila je nova wimbledonska pobjednica, 24-godišnja Čehinja Marketa Vondroušova, koja je s 42. pozicije došla na 10. mjesto s 3.106 bodova.

Na vrhu je ostala Poljakinja Iga Šwiatek s 9.315 bodova, ali joj se Bjeloruskinja Arina Sabaljenka približila na samo 470 bodova. Treća je Kazahstanka Jelena Ribakina s 5.465 bodova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije