Haase nakon meča: Džumhur je sjajan igrač, teško je bilo igrati protiv njega

Radiosarajevo.ba
Haase nakon meča: Džumhur je sjajan igrač, teško je bilo igrati protiv njega
Iako je uspio započeti pravu bajku već na samom startu ATP turnira u Dubaiju, savladavši Stana Wawrinku, najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur završio je svoj nastup na ovom turniru porazom od Robina Haasea.

U ovom meču, u kojem je Džumhur dosta lošije odigrao u odnosu na prethodna dva dana, Holanđanin je slavio rezultatom 2:1, odnosno, po setovima 6:2, 4:6 i 6:4.

Nakon ovog meča, Haas je kazao kako je itekako zadovoljan svojom igrom, kao i pobjedom protiv bh. tenisera.

"Džumhur je odličan igrač, jedan je od najbržih igrača na turniru i teško je igrati protiv njega. Smirenost je bila dosta važna, na početku sam dobro igrao, on se oporavio u drugom setu, a na početku trećeg seta bilo je dosta nerviranja koje sma ja uspio nadvladati", kazao je Haas nakon meča.

Ovim porazom Džumhurova sjajna igra iz Dubaija je zaustavljena, ali nadamo se da će u narednim mečevima on napraviti još dosta sjajnih rezultata, iako ga i prethodne dvije pobjede vode do najboljeg rankinga karijere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije