Finale turnira ATP Doha: Daniil Medvedev prejak za Andya Murraya

0
M. P.
Finale turnira ATP Doha: Daniil Medvedev prejak za Andya Murraya
Foto: Kolaž/EPA-EFE / Danil Medvedev, Andy Murray

U uzbudljivom finalu teniskog turnira u Dohi, Daniil Medvedev savladao je Andya Murraya rezultatom 6-4 6-4. 

Prestižni turnir u Dohi iz ATP 250 serije završen je u subotu pobjedom Danila Medvedeva koji je bio treći nosilac na ovom turniru. Medvedev je u finalu slavio protiv Andyja Murraya koji je bio možda i najveće iznenađenje turnira.

Ovo je bio treći međusobni susret Medvedeva i Murraya, te treći put da Britanac nije uspio uzeti ni set ruskom teniseru.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Medved je otvorio meč osvojivši gem na servis protivnika. Velika borba vodila se u četvrtom gemu kada je Murray imao dvije brejk lopte, ali je Medvedev uspio zadržati servis. U sljedećem gemu, pri rezultatu 3-1 u gemovima, Medvedev je došao do još jednog brejka.

Murray je uspio vratiti jedan brejk za rezultat 4-2, a onda je imao i brejk loptu za poravnanje rezultata. Međutim, uz puno borbe, Medvedev je do kraja seta uspio sačuvati minimalnu prednost jednog brejka. Prvi set završio je konačnim rezultatom 6-4.

Drugi set počeo je po uzoru na prvi. Medvedev je došao do ranog brejka, a Britanac se borio da nadoknadi zaostatak. Nije uspio iskoristiti brejk loptu u četvrtom gemu, ali je već u šestom Murray uspio poravnati rezultat na 3-3 u gemovima. Nakon toga su obojica zadržali svoj servis, a onda je Medvedev pri rezultatu 4-4 iskoristio brejk loptu.

Ruski teniser, koji se trenutno nalazi na 8. mjestu ATP liste, uspješno je odservirao za konačni rezultat 6-4, 6-4 i svoju 17 titulu na ATP Touru.

Britanac Andy Murray je pozitivno iznenadio igrama u Dohi. Sva četiri meča do finala otišla su u tri seta, a 35-godišnji Murray bio je bolji od Italijana Lorenza Sonega (4-6, 6-1, 7-6), Nijemca Alexandra Zvereva (7-6, 2-6, 7-5), te Francuza Alexandra Mullera (4-6, 6-1, 6-2). U izuzetno uzbudljivom polufinalu, iskusni Murray je savladao izuzetno talentovanog češkog tenisera Jirija Lehečku. Lehečka je bio nadomak svog prvog ATP finala, ali je Murray uspio spasiti tri vezane set lopte i pobjediti ukupnim rezultatom 6-0, 3-6, 7-6 (6)

Medvedev je imao nešto lakši put, s obzirom da je kao nositelj u Dohi izbjegao prvo kolo. U osmini finala savladao je Britanca Liama Broadyja u dva seta (6-4, 6-3), a nešto teži meč odigrao je protiv Australca Chrisa O'Connela protiv koga je morao odigrati tri seta (6-2, 4-6, 7-5). U svom polufinalnom duelu, Medvedev je savladao drugog nosioca turnira, Kanađanina Felixa Auger-Alliassimea. Ruski teniser je održao ranu prednost u prvom setu, dok je drugi set riješio u tie breaku za konačni rezultat 6-4, 7-6 (7).

Izvučen žrijeb Davis Cupa: BiH u septembru igra protiv šeste reprezentacije svijeta

Izvučen žrijeb Davis Cupa: BiH u septembru igra protiv šeste reprezentacije svijeta

Teniska sezona se nastavlja već sljedeće sedmice, a sljedeći na rasporedu ATP kalendara je turnir u Dubaiju iz serije ATP 500 koji starta u ponedjeljak, 27. februara.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije