Federer napravio sjajan preokret: Spasio dvije meč lopte

Radiosarajevo.ba
Federer napravio sjajan preokret: Spasio dvije meč lopte
Foto: Printscreen / Roger Federer

Hrvatski teniser Borna Ćorić je u osmini finala ATP turnira iz Masters 1000 serije u Rimu sa 2:6, 6:4 i 7:6 (7) izgubio od najtrofejnijeg tenisera svih vremena Rogera Federera.

Ćorić je bio na pragu svoje treće pobjede protiv Federera, uzeo je prvi set, a u "tie-breaku" trećeg je propustio vodstvo 5-2 i dvije vezane meč-lopte kod 6-4.

Velik plus za hrvatskog igrača bila je činjenica da je 37-godišnjem Švicarcu ovo bio drugi meč dana, jer je jutros odigrao dvoboj s Portugalcem Sousom koji se trebao igrati jučer, dok je Ćorić osminu finala izborio još prekjučer pobjedom nad Britancem Norriejem.

U odlučujućem setu Ćorić je propustio po jednu "break-loptu" u petom i devetom gemu, no set je bez oduzimanja servisa otišao u "tie-break".


Borna je prvi došao do prednosti povevši s 3-1 i 5-2, Federer smanjuje na 5-4 i Borna ima dva svoja servisa za pobjedu. Sjajnim forehandom Ćorić stiže do dvije meč-lopte, kod prve je na svoj servis Zagrepčanin poslao loptu u mrežu, a i kod druge je njegov "bekhend" ostao na vrhu mreže.

Poenom za 7-6 Federer dolazi do meč-lopte koju Borna rješava odličnim prvim servisom, ali u sljedećem poenu opet griješi i Federer dolazi do druge meč-lopte, koju iskorištava nakon što Ćorić volej šalje u mrežu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije