Federer komentirao meč sa Džumhurom i poslao mu poruku

Radiosarajevo.ba
Federer komentirao meč sa Džumhurom i poslao mu poruku
Foto: Twitter / Roger Federer

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u srijedu je u meču drugog kola US Opena igrao protiv Rogera Federera. Nakon prvog seta Damir je vodio rezultatom 1:0 (6:3), ali je na kraju Federer nakon dva sata i 30 minuta igre pobijedio sa 3:1, po setovima 3:6, 6:2, 6:3 i 6:4.

US Open: Džumhur pružio odličan otpor Federeru, ali Švicarac ide dalje

U oba meča na ovogodišnjem US Openu Federer je gubio prvi set i na kraju dolazio do pobede, a nakon meča sa Džumhurom rekao je sljedeće:

"Znao sam tačno šta da očekujem od Džumhura i to sam i dobio. Nisam očekivao da napravim 15 – 20 neiznuđenih grešaka, to je praktično poklonjen cijeli set. Ali, i on se dobro pripremio i natjerao me da griješim. Jasno je da ću morati da igram bolje u nastavku”, kaže Federer.

Inače, zbog nevremena je jučer odigran samo mali dio mečeva drugog kola US Opena, koji se odvijao pod krovom. Pored Federera, plasman u treće kolo ostvario je Novak Đoković, koji je u tri seta savladao Argentinca Juana Ignacija Londera (6:4, 7:6, 6:1).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije