ATP / US Open: Džumhur pružio odličan otpor Federeru, ali Švicarac ide dalje

28. 08. 2019. u 22:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur večeras je u meču drugog kola US Opena igrao protiv Rogera Federera. Nakon prvog seta Damir je vodio rezultatom 1:0 (6:3), ali je na kraju Federer nakon dva sata i 30 minuta igre pobijedio sa 3:1, po setovima 3:6, 6:2, 6:3 i 6:4. 

Odlično je Džumhur otvorio meč. Uzeo je svoj servis gem, a potom je iskoristio i prvu break loptu i poveo sa 2:0. Džumhur je uspio potvrditi break i doći do prednosti rezultatom 3:0. Nije tu Džumhur stao. Došao je do nove dvije break prilike. Ismkoristio je prvu i poveo s velikih 4:0.

Federer je u narednom gemu ekspresno vratio break, a potom osvojio i svoj servis gem. U sedmom gemu Federer je došao do 0:30, a onda je Damir vezao tri poena i poveo s 5:2. Uspio je Federer osvojiti sljedeći gem, ali je Džumhur zadržao svoj servis i riješio prvi set rezultatom 6:3. 

U drugom setu Federer je napravio dva breaka i riješio ovaj periodi igre u svoju korist rezultatom 6:2. Već u drugom gemu trećeg seta Federer dolazi do novog break. Zadržao je Švicarac break prednosti i riješio ovaj set u svoju korist rezultatom 6:3. 

Nije Federer dozvolio Džumhuru da napravi iznenađenje. Do breaka je ovaj put došao u trećem gemu četvrtog seta. Zadržao je prednost do kraja i slavio u ovom setu 6:4, a u meču sa 3:1. 

NEMA KOMENTARA