Federer govorio o rivalima: 'Tužan sam zbog Nadala, pratim šta rade on i Đoković'

0
Radiosarajevo.ba
Federer govorio o rivalima: 'Tužan sam zbog Nadala, pratim šta rade on i Đoković'
Foto: EPA - EFE / Roger Federer

Oko godinu i po dana od penzionisana, legendarni švicarski teniser Roger Federer dao je intervju za magazine GQ, u kojem je govorio o aktuelnom trenutku, ali i svojim najvećim rivalima.

"Pratim šta rade Đoković i Nadal. Znam kada Novak obori neki rekord ili kada se Rafa sprema za povratak. Naravno, ne organizujem svoj život tako da gledam šta oni rade, ali pratim tenis. Tužan sam što Nadal ne može da igra koliko želi. Znam da se povukao iz Indian Wellsa, ali nadam se da će se vratiti takmičenjima", kazao je Federer.

Kazao je da je bio prezadovoljan načinom na koji se povukao iz tenisa.

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

"Kada sam odigrao posljednji meč u Londonu, bio sam okružen Andyjem, Novakom, Rafom i Borgom. Rekao sam da je adekvatno da ja budem prvi koji će se povući – podsjetio je na Laver Cup 2022.

"Sada njih čeka sličan trenutak. Bilo bi mi žao da se Murray ranije povukao zbog kuka ili Nadal zbog svojih koljena. Bio sam sretan što sam prvi otišao i nadam se da će oni uraditi ono što žele".

Istakao je da je ponosan na sve što je napravio.

"Takmičar koji je bio u meni, potpuno je nestao. Otišao. Veoma sam ponosan na sve što sam postigao, nikada neću zaboraviti kada sam oborio Samprasov rekord.

Šviracac nije otišao s terena kako je priželjkivao.

"Posljednje godine su bile veoma teške – podsjetio je na tri operacije koljena.

"Zato sada osjećam veliko olakšanje. Osjećao sam da je kraj karijere blizu, patio sam u tim trenucima jer sam znao da će biti teško. I u Londonu i sve što je prethodilo.

Kazao je da je zadovoljan što je posljednji meč odigrao na Laver Cupu.

Đoković nominovan za najprestižniju nagradu u sportu, 'napada' Federerov rekord

Đoković nominovan za najprestižniju nagradu u sportu, 'napada' Federerov rekord

"Uvijek me je plašilo igranje posljednjeg turnira. Da ne znam da li ću ga završiti u prvom kolu ili u finalu. Protivnik ode a ti ostaneš sam s mikrofonom. Pričaš i sve je gotovo. Ovako je ispalo bolje, bio sam okružen mojim najbližim rivalima.

Istakao je kako uživa u penzionerskim danima.

"Svi me pitaju kako se osjećam, a ja kažem da mi tenis ne fali. Osjećam potpuni mir. Vjerovatno i zato što znam da mi moje koljeno, moje tijelo i moj mozak ne bi dozvolili da budem tamo. Osjećam da sam sve izvukao iz moje karijere. Sve sam probao. Volim da igram tenis kada sam sa svojom djecom. Prije mjesec dana sam prvi put rezervisao teren da bih igrao sa mojom suprugom i decom", dodao je Federer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije