Estoril: Gilles Simon i Pierre Hugues Herbert igraju za osminu finala

0
Radiosarajevo.ba
Estoril: Gilles Simon i Pierre Hugues Herbert igraju za osminu finala
Twitter ATP Estoril / Teren Estoril

Danas se na ATP turniru u Estorilu, na zemlji, sasataju Gilles Simon i Pierre Hugues Herbert . Meč počinje u 14.55 sati.

Gilles Simon je 36-godišnji Francuz koji je trenutno 69-ti igrač svijeta. On je nekadašnji top 10 igrač ali po igrama iz posljednjih godina je jasno da se njegova karijera bliži kraju. U ovoj godini je upisao svega dvije pobjede a u posljednjih šest mečeva je pobjedio samo Travagliu.

Sa druge strane Pierre Hugues Herbert je 30-godišnjak koji je u toku karijere najviše uspjeha imao u dublu što i ne čudi s obzirom na stil igre. Ipak, Herbert je posljednjih godina daleko kvalitetniji igrač sa osnovne linije što je počelo davati rezultate i u singlu. Ove godine je na omjeru 8-8 a čak je igrao i jedno finale ATP turnira, onog u Marseilleu koga je izgubio od Danila Medvedeva. Mišljenja smo da je trenutno Gilles Simon daleko od najboljih igrača svijeta i Herbert koji je sjajan ove godine ne bi trebao imati problema da dođe do osmine finala Estorila.

Kladionica MOZZART je u svoju ponudu uvrstila i ovaj meč.. Tako je kvota na pobjedu Herberta 1,60 a na pobjedu Gilles Simona 2,19.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije