Brkić i Ćaćić preokretom za plasman u ATP polufinale

0
Radiosarajevo.ba
Brkić i Ćaćić preokretom za plasman u ATP polufinale
Davis Cup reprezentacija BiH / Tomislav Brkić i Nikola Ćaćić

Nakon nevjerovatnog prekreta Tomislav Brkić i Nikola Ćaćić su se plasirali u polufinale ATP turnira u Beogradu pobjedom nad Simoneom Bolellijem i Maximom Gonzalezom rezultatom 2:1 (0:6, 7:6 i 10:8).

Nakon katastrofalnog prvog seta, u nastavku smo vidjeli mnogo bolju igru našeg dubla koji se izborio za pobjedu i plasman u polufinale gdje će igrati protiv boljih iz duela Behar/Escobar – Millman/Smith.

Prvi set je trajao samo 20 minuta, Tomo i Nikola su zaista loše igrali i činilo se da neće uspjeti proći dalje. Ipak, u nastavku su se obojica probudili, na 3:3 su spasili četiri vezane brejk lopte te u tajbrejku i meč loptu, a iskoristili su drugu set loptu i stigli do poravnanja.

U odlučujućem super tajbrejku velika drama. Tomo i Nikola su poveli 3:0, protivnici su se vratili na 3:3 i od tad gledamo egal, igralo se poen za poen, a odlučujući mini-brejk sjajnim bekhend riternom pravi Tomo kod rezultata 8:8. U narednom poenu je odlično i odservirao i tako ovaj dubl ide dalje u borbu za novo ATP finale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije