Džumhur u finalu St. Petersburga: Struff nije imao šanse

Radiosarajevo.ba
Džumhur u finalu St. Petersburga: Struff nije imao šanse
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je u polufinalu ATP turnira u St. Petersburgu odmjerio snage s Jan-Lennardom Struffom. Slavio je Džumhur s 2:0, po setovima 6:3 i 7:5.

Struff koji je vlasnik drugog najbržeg servisa na turniru odmah je stavio do znanja da će Damiru biti izuzetno teško da dođe do break lopti na početku meča. Oba tenisera nisu imala previše problema da zadrže svoje servis gemove na otvaranju meča, pa u prva četiri nismo vidjeli niti jednu break priliku.

Na prvu break priliku čekali smo do sedmog gema prvog seta. Damir je prvi došao do prilike da oduzme servis protivnika, to mu je pošlo za rukom i poveo je s 4:3.

Damir kao da se prepao prilike koja se ukazala, pa je u osmom gemu prvog seta napravio čak dvije duple servis greške. Ipak nije ga to uspjelo dekoncentrisati. Odigrao je dva izuzetno lijepa poena, potvrdio break i poveo s 5:3. Struff je potom na svoj servis došao do 30:0, a onda je Damir uvezao četiri poena, napravio novi break i riješio prvi set u svoju korist rezultatom 6:3.

Naš prvi reket loše otvara drugi set. Dosta je griješio, a Nijemac je došao do svojih prvih break prilika na meču. Imao je Struff tri vezane break prilike, Damir je dvije spasio, ali ne i treću, pa je Nijemac došao do svog prvog breaka. Potom je Džumhur došao do dvije break prilike na servis Struffa. Iskoristio je drugu i ekspresno uzvratio Struffu.

Četvrti vezani servis gem Struff je izgubio u četvrtom gemu drugog seta, a to se kod Nijemca zaista rijetko viđa. Damir je poveo s 3:1, ali je već u petom gemu dozvolio Nijemcu nove tri vezane break prilike. Struff ovaj put koristi prvu i vraća se u drugi set.

Već u narednom servis gemu Damir fantastičnim winnerom dolazi do nove break prilike, ali je ne koristi. Nakon četiri izgubljena servis gema zaredom, Nijemac je konačno uspio sačuvati svoj servis i izjednačiti na 3:3.

Džumhur je uspio odlično odgovoriti i svoj servis gem osvojio je bez izgubljenog poena i došao do vodstva rezultatom 4:3 u drugom setu. Odlično je potom servirao Struff i uspio je izjednačiti rezultat. Damir drugi put zaredom nije dozvolio Struffu da osvoji niti jedan poen na njegov servis i došao je do novog vodstva (5:4). Zadržala su potom oba tenisera naredna dva servis gema, a Damir je u 12. napravio break i riješio drugi set u svoju korist rezultatom 7:5. 

Džumhur će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Bautista Agut - Fognini. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije