Džumhur izborio polufinale St. Petersburga i mjesto među 50 najboljih na svijetu

Radiosarajevo.ba
Džumhur izborio polufinale St. Petersburga i mjesto među 50 najboljih na svijetu
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur uspio je izboriti plasman u polufinale ATP turnira u St. Petersburgu, a samim tim i mjesto među 50 najboljih tenisera svijeta.

Nakon pobjeda protiv Lorenzija u prvom i Baghdatisa u drugom kolu, Džumhur je danas u četvrtfinalu slavio protiv Britanca Liama Broadyja rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 2:6 i 6:4. 

Broady je nešto bolje otvorio meč. Patio se na svom servisu, ali je na Damirovom došao do tri vezane break lopte i prilike da povede s 2:0. Ipak u drugom gemu Džumhur je spasio tri break lopte i došao do izjednačenja, da bi potom u trećem napravio i prvi break na meču.

Džumhur do drugog breaka dolazi u petom gemu prvog seta, ali je već u narednom Britanac uzvratio. Osvojio je Broady i svoj servis gem, ali je to bilo sve što je uradio u prvom setu. Damir je osvojio naredna dva gema i sa 6:3 riješio prvi set u svoju korist za 41 minutu igre. 

U drugom gemu bolja igra Britanca. U prva četiri gema nismo vidjeli niti jedan break, a onda je prvi protivniku servise oduzeo Broady. Britanac je došao do breaka u petom gemu, a osvojio je i naredna tri i ekspresno izjednačio rezultat u meču na 1:1. Damir je u tim trenucima izgledao neprepoznatljivo na terenu u St. Petersburgu. Broady je drugi set riješio u svoju korist rezultatom 6:2 za 34 minute igre. 

Treći set bolje je otvorio Britanac. Već u prvom gemu oduzeo je break našem teniseru, a potom ga je uspio potvrditi i doći do 2:0. Damir je uzvratio u trećem i četvrtom gemu i izjednačio rezultat na 2:2 u trećem setu.

Sve do devetog gema nije bilo mnogo uzbuđenja. Oba tenisera nisu dozvolila niti jednu break priliku, a onda je Broady na Damirovom servisu došao do tri vezane break prilike. Damir je spasio sve tri i došao do prednosti rezultatom 5:4 u trećem setu. Potom je na servis Britanca napravio break i riješio treći set u svoju korist rezultatom 6:4.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije