Džumhur protiv Stebea traži osvetu za Bašića i Šetkića

Radiosarajevo.ba
Džumhur protiv Stebea traži osvetu za Bašića i Šetkića
Foto: EPA / Damir Džumhur
Cedrik Marcel-Stebe bit će protivnik najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura u drugom kolu US Opena.

Stebe je u okviru prvog kola Otvorenog prvenstva Amerike savladao Argentinca Nicolasa Kickera sa 5:7, 6:3, 6:1, 6:1 i nakon gotovo 3 sata igre ostvario plasman u drugu rundu te izborio susret sa Damirom Džumhurom, piše Sport1.

Stebe se nalazi u fantastičnoj formi i našeg tenisera očekuje mnogo teži posao u odnosu na duel sa Cuevasom. Stebe je na US Open došao na krilima osvojenog Challenger turnira u Vancouveru, da bi u kvalifikacijama US Opena savladao dvojicu bh. tenisera Aldina Šetkića u prvom i Mirzu Bašića u drugom kolu, ne izgubivši niti jedan set.  

Tako će Nijemac u meču protiv Džumhura tražiti svoju treću pobjedu nad bh. teniserima na posljednjem Grand slamu sezone, ali će ovoga puta preko puta mreže imati našeg ubjedljivo najboljeg igrača. 

Džumhur i Stebe su se nedavno sastajali i to na turniru u Hamburgu gdje je Nijemac bio bolji sa 6:3, 6:4, ali bi meč na US openu po svim mjerilima morao biti drugačiji s obzirom da se ne igra na zemlji, već na hardu te da se i jedan i drugi teniser nalaze u dosta boljoj formi.

Stebe nije tip tenisera protiv kojih Damir voli igrati i upravo je ovo meč u kojem bi najbolji bh. teniser mogao platiti danak igranja velikog broja mečeva u protekle tri sedmice. Duel će obilovati velikim brojem dugih razmjena i strpljenje će biti ključ za Džumhura kako bi došao do pobjede, a da li će u tome uspjeti, saznat ćemo sutra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije