Damir Džumhur nakon pobjede: Zadovoljan sam, nadam se prolazu dalje

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur nakon pobjede: Zadovoljan sam, nadam se prolazu dalje
Radiosarajevo.ba / Damir Džumhur
Zahvaljujući sjajnoj pobjedi na urugvajskim teniserom Pablom Cuevasom, s visokih 3:0 Damir Džumhur se uspio plasirati u drugo kolo US Opena.

Najbolji bh. teniser nakon početne nesigurnosti bio je uvjerljiv u ostatku meča, te je tako u odlučujućem, trećem setu do pobjede stigao za svega 20 minuta. Ipak, kaže kako je meč bio težak, te je uspio iskoristio mane i nesigurnost svog protivnika.

"Uspio sam da prenesem dobru igru. Težak meč kao što sam i očekivao, ipak je to Cuevas. Opet, znao sam da nije u najboljoj formi i mislim da sam iskoristio sve njegove mane i nesigurnost". kazao je Džumhur nakon meča.

Dodao je i kako je vrlo važno što je igrao dosta dobro u trenucima kada je to trebalo.

"Mogao sam drugi set i ranije završiti, ali sve u svemu ja sam zadovoljan. Nastavak dobre igre, jedina loša stvar je što smo igrali danas, a ne jučer, jer neći mati taj jedan dan pauze, a već se osjeća umor više nego u prethodnim mečevima", dodao je Džumhur.

Tako će Džumhur već sutra zaigrati protiv boljeg iz duela Kicker - Stebe, a on se nada da će doći do plasmana u šesnaestinu finala.

"Nadam se da ću se izboriti sa tim i da ću uspjeti u drugom meču pokazati dobru borbu i da prođem dalje", za kraj je poručio Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije