Džumhur protiv Beana: Osiguran direktan prenos finalnog meča iz Beograda

1
Radiosarajevo.ba
Džumhur protiv Beana: Osiguran direktan prenos finalnog meča iz Beograda
Twitter / Damir Džumhur

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, danas će u Beogradu igrati meč za novu titulu u karijeri, a protivnik na Challengeru u Srbiji bit će mu prvi nositelj Roberto Carballes Baena.

Džumhur je nakon dugo vremena uspio nanizati nekoliko pobjeda i došao je do finala, a to mu je prilika da osvoji prvu titulu nakon tri godine.

Podsjetimo, posljednju titulu osvojio je na ATP turniru u Antaliji 2018. godine, a od tada gubio je dva finala Challengera u Bratislavi i Barceloni, piše SportCentar.

Španski teniser je u današnjem meču blagi favorit, a ova dva tenisera do sada su igrala samo jednom i to 2019. godine na turniru u Švedskoj kada je Carballes Baena slavio sa 2:0 (6:1, 7:6(4)).

Meč Džumhura i Carballes Baene zakazan je za danas u 12 sati, a direktan prenos ovog meča bit će na ovom LINKU.

Još jedan bh. teniser igra finale u Beogradu, a u pitanju je Tomislav Brkić, koji u paru sa Nikolom Čačićem, igra protiv kombinacije Guillermo Duran/Andres Molteni, a meč počinje ne prije 13:30.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije