Bravo majstore: Damir Džumhur u drugom kolu Wimbledona!

Radiosarajevo.ba
Bravo majstore: Damir Džumhur u drugom kolu Wimbledona!
EPA / Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, danas je na Wimbledonu igrao meč prvog kola protiv Amerikanca Denisa Kudle. Slavio je Džumhur s 3:2, po setovima 7:6, 7:5, 2:6, 1:6 i 6:3.

Kudla je bolje otvorio meč. U prva tri servis gema izgubio je samo jedan poen, ali nije mogao napraviti break, iako je u četvrtom gemu bio blizu. Imao je Kudla tri break lopte, ali se Džumhur nije predavao.

U šestom gemu na svoj servis Džumhur je imao 40:15, ali se Kudla vratio i napravio break za vodstvo od 4:2. Već u narednom gemu Džumhur vraća break. Iako je do tog trenutka na servis Kudle osvojio samo jedan poen, Amerikanac je bio nemoćan.

U narednom gemu Džumhur je potvrdio break i izjednačio rezultat u prvom setu na 4:4. Oba tenisera do kraja su zadržala svoje servise, pa se pobjednik prvog seta rješavao u tie-breaku.

Već na startu Džumhur pravi mini break, ali istom mjerom uzvraća i Kudla. Potom Kudla veže dva mini breaka i dolazi do vodstva 5:2 u tie-breaku. Damir se vraća s pet vezanih poena i rješava prvi set u svoju korist rezultatom 7:6 (7:5).

Na otvaranju drugog seta Džumhur gubi svoj servis gem. Kudla pravi break, a potom ga i potvrđuje za vodstvo od 2:0. U šestom gemu prvog seta Džumhur se uspio vratiti. Poveo je s 40:0 na servis Kudle, ali je Amerikanac s četiri vezana poena došao do prednosti.

Ipak nakon velike borbe, najbolji bosanskohercegovački teniser pravi break i dolazi do izjednačenja (3:3). Uspio je Džumhur potvrditi break i doći do prvog vodstva u drugom setu. U 12. gemu drugog seta, Džumhur dolazi do dvije break lopte, koristi drugu i dolazi do vodstva od 2:0.

Treći set je počeo identično kao i drugi, a Kudla je uspio oduzeti servis Džumhura i povesti s 1:0. Uspio je Kudla potvrditi break i povesti s 2:0 trećem setu. U petom gemu trećeg seta Kudla dolazi do novog breaka i vodstva od 4:1. Džumhur ipak uspijeva vratiti jedan break i smanjiti rezultat na 4:2. Bilo je to sve od Džumhura u ovom setu. Kudla dolazi do dva vezana gema i uspijeva smanjiti rezultat na 2:1.

Kudla bolje otvara četvrti set. U trećem gemu dolazi do breaka i vodstva od 2:1. Uspio je Kudla u narednom gemu potvrditi break i povesti s 3:1. Nakon drugog seta potpuno se raspala igra Džumhura, a u petom gemu četvrtog seta Kudla opet dolazi do dva breaka prednosti i vodstva od 4:1. Uspio je Kudla osvojiti i naredna dva gema i izjednačiti rezultat u meču.

Džumhur odlično otvara peti set i dolazi do breaka prednosti, ali Kudla već u narednom gemu uzvraća. Naredna dva servis gema oba tenisera uspjela su zadržati. U petom gemu petog seta, Džumhur pravi novi break i ponovo dolazi do vodstva. Uspio je potvrditi break i doći do prednosti od 4:2 u ovom meču. Zadržao je Damir prednost breaka do kraja i izborio plasman u drugi krug.

Ovo je najveći uspjeh Džumhura na Wimbledonu, a u narednom krugu igrat će protiv Francuza Herberta. 

Wibledon prvo kolo:

Damir Džumhur - Denis Kudla 3:2 (7:6 (5), 7:5, 2:6, 1:6, 6:3)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije