Džumhur ponovo od gotovog pravi veresiju: Kudla izborio peti set

Radiosarajevo.ba
Džumhur ponovo od gotovog pravi veresiju: Kudla izborio peti set
EPA / Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, danas igra prvi meč na Wimbledonu, protiv Amerikanca, Denisa Kudle.

Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, danas igra prvi meč na Wimbledonu, protiv Amerikanca, Denisa Kudle.

Kudla je bolje otvorio meč. U prva tri servis gema izgubio je samo jedan poen, ali nije mogao napraviti break, iako je u četvrtom gemu bio blizu. Imao je Kudla tri break lopte, ali se Džumhur nije predavao.

U šestom gemu na svoj servis Džumhur je imao 40:15, ali se Kudla vratio i napravio break za vodstvo od 4:2. Već u narednom gemu Džumhur vraća break. Iako je do tog trenutka na servis Kudle osvojio samo jedan poen, Amerikanac je bio nemoćan.

U narednom gemu Džumhur je potvrdio break i izjednačio rezultat u prvom setu na 4:4. Oba tenisera do kraja su zadržala svoje servise, pa se pobjednik prvog seta rješavao u tie-breaku.

Već na startu Džumhur pravi mini break, ali istom mjerom uzvraća i Kudla. Potom Kudla veže dva mini breaka i dolazi do vodstva 5:2 u tie-breaku. Damir se vraća s pet vezanih poena i rješava prvi set u svoju korist rezultatom 7:6 (7:5).

Na otvaranju drugog seta Džumhur gubi svoj servis gem. Kudla pravi break, a potom ga i potvrđuje za vodstvo od 2:0. U šestom gemu prvog seta Džumhur se uspio vratiti. Poveo je s 40:0 na servis Kudle, ali je Amerikanac s četiri vezana poena došao do prednosti.

Ipak nakon velike borbe, najbolji bosanskohercegovački teniser pravi break i dolazi do izjednačenja (3:3). Uspio je Džumhur potvrditi break i doći do prvog vodstva u drugom setu. U 12. gemu drugog seta, Džumhur dolazi do dvije break lopte, koristi drugu i dolazi do vodstva od 2:0.

Treći set je počeo identično kao i drugi, a Kudla je uspio oduzeti servis Džumhura i povesti s 1:0. Uspio je Kudla potvrditi break i povesti s 2:0 trećem setu. U petom gemu trećeg seta Kudla dolazi do novog breaka i vodstva od 4:1. Džumhur ipak uspijeva vratiti jedan break i smanjiti rezultat na 4:2. Bilo je to sve od Džumhura u ovom setu. Kudla dolazi do dva vezana gema i uspijeva smanjiti rezultat na 2:1.

Kudla bolje otvara četvrti set. U trećem gemu dolazi do breaka i vodstva od 2:1. Uspio je Kudla u narednom gemu potvrditi break i povesti s 3:1. Nakon drugog seta potpuno se raspala igra Džumhura, a u petom gemu četvrtog seta Kudla opet dolazi do dva breaka prednosti i vodstva od 4:1. Uspio je Kudla osvojiti i naredna dva gema i doći do izjednačenja u meču. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije