Dvije operacije kuka, dvije godine bolova: Danas je sve došlo "na naplatu"

Radiosarajevo.ba
Dvije operacije kuka, dvije godine bolova: Danas je sve došlo "na naplatu"
Foto: EPA-EFE / Andy Murray

Britanski teniser Andy Murray osvojio je ATP turnir iz serije 250 u belgijskom Antwerpu, poznatiji kao European Cup. Murray je u finalu slavio protiv Švicarca Stana Wawrinke rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:4 i 6:4.

Bilo je ovo za Murraya prvo ATP finale od Dubija i marta 2017. godine, kada je slavio protiv Fernanda Verdasca rezultatom 2:0 (6:3 i 6:2).

Potom su krenuli problemi s kukom, nastupio je na Wimbledonu, a onda je morao odustati od američke turneje. Propustio je i US Open, a u januaru 2018. godine je otišao na operaciju kuka. Godinu dana kasnije otišao je na drugu operaciju kuka i to nakon što je objavio da bi Australian Open mogao biti njegov posljednji turnir u karijeri. 

Na teren se vratio u junu i to u Queensu gdje je s Felicianom Lopezom osvojio dubl, a danas je stigla velika nagrada za sve što je preživio u posljednje dvije i pol godine.

Emotivni Murray nakon titule u Belgiji nije mogao sakriti suze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije