Drama bh. tenisera: Džumhur predao meč pa završio na infuziji

Radiosarajevo.ba
Drama bh. tenisera:  Džumhur predao meč pa završio na infuziji
Foto: Instagram / Damir Džumhur završio u bolnici

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur danas je predao meč četvrtfinala ATP turnira iz serije 250 u Antaliji zbog iscrpljenosti, a tokom dana na Instagramu je objavio i sliku iz bolničkog kreveta u trenutku dok prima infuziju.

Džumhur, koji je branio pobjednički trofej iz prošle godine, predao je meč australijskom teniseru Jordanu Thompsonu. U trenutku predaje Thompson je vodio sa 1:0 (7:5) u setovima i 1:0 u drugom setu.

Iako se prvobitno pojavila informacija da je Džumhur meč predao zbog obnovljene povrede ramena, iz njegovog tima su objavili da je bio iscrpljen zbog visoke temperature i povraćanja tokom noći uoči meča.

“Žao mi je što sam završio svoj nastup u Antaliji na ovaj način. Dao sam sve od sebe, pokušao sam igrati, ali imao sam tešku noć. Povraćao sam i imao temperaturu. Izgleda da ovo nije najbolji dio godine za mene, ali radujem se Wimbledonu i ostatku sezone”, napisao je Damir koji bi trebao biti spreman za nastup na Wimbledonu, koji počinje 1. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije