Đokovićeva poruka navijačima nakon diskvalifikacije

Radiosarajevo.ba
Đokovićeva poruka navijačima nakon diskvalifikacije
Foto: Instagram / Novak Đoković

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US Opena jer je linijskog sudiju nehotice pogodio lopticom, bijesan zbog izgubljenog poena, ali je dan poslije skandala koji je obilježio ovaj grend slem uradio nešto što njegovi navijači nisu očekivali. 

Naime, kada su američki mediji objelodanili kako se zove gospođa koju je lopticom u vrat pogodio Nole, na njen račun stigle su brojne uvrede.

Tako bar tvrde pojedini engleski novinari koji su potom počeli da ukazuju na to kroz šta Laura Clark prolazi, na šta su im nezadovoljni Noletovi navijači prebacivali da se ponašaju licemjerno jer su među prvima otkrili javnosti njen identitet.

Vidjevši šta se dešava, a ne želeći da žena koja je bila iza njega, radeći svoj posao linijskog sudije, trpi bilo kakve uvrede, Đoković je riješio da se tim povodom oglasi na društvenim mrežama.

Pred milionskim auditorijumom poručio je ovo:

"Dragi moji navijači (#NoleFam), hvala vam za pozitivne poruke… Molim vas da takođe ne zaboravite da je linijskom sudiji, koju je prethodne noći pogodila loptica, takođe potrebna podrška naše zajednice", započeo je Nole svoje obraćanje. 

Tome je odmah dodao i sljedeće:

"Ona nije uradila ništa loše. Molim vas, ostanite naročito pažljivi i puni podrške za nju tokom ovih vremena. Jer, iz ovakvih momenata – rastemo jači i izdižemo se. Dijelim ljubav sa svima. Evropo, evo me, dolazim", poručio je Đoković.

Novak Đoković je time potvrdio da se odmah poslije diskvalifikacije sa US Opena vraća na “stari kontinent”, prenosi Blic.

Tamo ga, ako poslije svega doživljenog u New Yorku riješi da učestvuje – čeka još jedan grend slem, Rolan Garos.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije