Teniski spektakl u Parizu: Đoković na Roland Garrosu lovi 19. Grand Slam

0
Radiosarajevo.ba
Teniski spektakl u Parizu: Đoković na Roland Garrosu lovi 19. Grand Slam
EPA / Novak Đoković

Nakon pobjede nad Rafaelom Nadalom i plasiranjem u finale Roland Garrosa, prvi teniser svijeta Novak Đoković prokomentarisao je sljedećeg protivnika.

On će danas u finalu igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa i imati priliku doći do svog 19. Grand Slama.

"U sjajnoj je formi. Vodi na listi osvojenih bodova u ovoj sezoni. Ukupno je postigao najbolje rezultate. Sazreo je kao igrač", rekao je i podsjetio na to da su prošle godine igrali naporno polufinale u pet setova, koje je završio u svoju korist.

"Svjestan sam da će ovo biti još jedan težak meč za koji će mi biti potrebno i energije, i snage", rekao je svjetski prvak u tenisu.

Ipak, vjeruje u svoje sposobnosti. I on, i njegov trener Vajda su poručili da su u Pariz došli da idu do kraja. I, zasada, sve teče po planu.

Kladionica MOZZART je za ovaj meč pripremila odlične kvote.

Tako je kvota na pobjedu Đokovića 1,30, a na pobjedu Tsitsipasa 4,70.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

"Biće važno dobro početi meč, ali protiv Nadala sam lošije počeo, pa sam uspio da preokrenem i da pobjedim. Dug je meč kad se igra u tri dobijena seta. Iskustvo je na mojoj strani", ističe najbolji teniser sveta.

Pobijedio je Novak Nadala već jednom na Rolan Garosu, 2015. godine, u četvrtfinalu, savladao potom i Endija Marija, a onda potpuno nenadano pokleknuo protiv Stena Vavrinke u finalu, prenosi b92.

To iskustvo će mu, također, mnogo značiti, da ga podsjeti da nema opuštanja protiv 12 godina mlađeg Grka, u meču u kome je veliki favorit.

Njih dvojica su do sada imali sedam susreta. Vodi Novak sa 5:2 a pobijedio ga je u posljednja četiri meča zaredom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije