Đoković uspio doći do svog prvog finala Olimpijskih igara

4
Radiosarajevo.ba
Đoković uspio doći do svog prvog finala Olimpijskih igara
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Srbijanski teniser Novak Đoković osigurao je mjesto u finalu Olimpijskih igara u Parizu pobjedom protiv Lorenza Musettija iz Italije sa 2:0 u setovima.

U prvom setu, Musetti je u trećem gemu imao priliku za brejk, ali je nije iskoristio. Đoković je u četvrtom gemu imao četiri brejk lopte, koje također nije iskoristio, pa je rezultat bio izjednačen na 2:2. Brejk nije bio ostvaren sve do desetog gema, kada je Đoković iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 1:0 u setovima, nakon što je vezao pet uzastopnih poena.

U drugom setu, Musetti je započeo sa brejkom, ali se Đoković brzo vratio u igru i izjednačio na 1:1. Italijan je ponovo oduzeo servis Đokoviću, ali teniser iz Srbije je u četvrtom gemu izjednačio na 2:2.

Dinamični petak navečer: Magično Sarajevo pozvalo brojne turiste i građane u noćnu šetnju

Dinamični petak navečer: Magično Sarajevo pozvalo brojne turiste i građane u noćnu šetnju

U šestom gemu Đoković je iskoristio treću brejk loptu i poveo sa 4:2, a u osmom gemu još jednom iskoristio brejk šansu, i time je osigurao plasman u finale.

U finalu će se Đoković suočiti s Carlosom Alcarazom, koji je danas pobijedio Kanađanina Felixa Augera-Aliassimea sa 2:0 u setovima. Auger-Aliassime će se zajedno s Musettijem boriti za treće mjesto, javlja SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije