Ko je Italijan (23) koji je postao internetska senzacija nakon nastupa na Olimpijskim igrama?

1
Radiosarajevo.ba
Ko je Italijan (23) koji je postao internetska senzacija nakon nastupa na Olimpijskim igrama?
Foto: Screenshot / Instagram / Ceccon Thomas

Olimpijske igre u punom su jeku, a već su osvojene i medalje u nekim sportovima. Cijeli svijet prati ovo veliko događanje u Parizu, a razna događanja i trenutci komentiraju se i na društvenim mrežama.

Na ovim platformama pojavile su se i snimke italijanskog plivača Thomasa Ceccona (23). Mladi Italijan osvojio je olimpijsko zlato na 100 metara leđno i postao prvi Italijan koji je došao na postolje u toj disciplini. Svojim je izgledom privukao pažnju brojnih gledateljica širom svijeta, a obožavateljice su brzo počele izvlačiti i dijeliti njegove fotografije.

Posebno se istaknuo time što je slučajno podignuo majicu i pokazao trbušnjake tokom ceremonije dodjele medalja. Tada se penjao na podij i podigao ruke u zrak. "Toliko je lijep, top model", pisale su oduševljene obožavateljice.

Muškarac se popeo na konstrukciju šibenskog mosta pa se bacio

Muškarac se popeo na konstrukciju šibenskog mosta pa se bacio

Nakon toga obožavateljice su izvukle različite segmente i trenutke u kojima se ističe mladi Italijan. "Moj budući suprug", "Osvojio je srce svake cure", pisale su.

Inače, Ceccon je svjetski rekorder u dugoj stazi 100 metara leđno i kratkoj stazi 4×100 metara slobodno. Također je i italijanski rekorder u dugoj stazi 50 metara leđno i 50 metara leptir. Svjetski je prvak 2022. na 100 metara leđno i europski prvak 2022. na 100 metara leđno i 50 metara leptir. 

Rođen je 2001. godine, a sportom su se ranije bavili i njegovi roditelji. Majka mu je bila italijanska prvakinja u rolanju, a otac petobojac u vojsci. Oni su ga potaknuli da se počne baviti plivanjem. Thomas je 2018. godine nastupio na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu. Godine 2020. srušio je italijanski rekord na 100 leđno postavši najbrži Italijan ikada, piše Večernji.

Rekord je oborio i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Popularan je i na Instagramu gdje ga prati više od 420 hiljada ljudi, a zbog svojih sportskih vještina ima i nadimak "morski pas". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije