Video o kojem svi pričaju: Nastupio bez opreme i nonšalantno, sa rukom u džepu, osvojio srebro

0
Radiosarajevo.ba
Video o kojem svi pričaju: Nastupio bez opreme i nonšalantno, sa rukom u džepu, osvojio srebro
Foto: X.com / Yusuf Dikeç

Dikeç je stvorio senzaciju jer je do medalje došao bez specijaliziranih naočala koje gotovo svi olimpijski strijelci nose i glomaznih slušalica za zaštitu ušiju.

Turski 51-godišnji strijelac, Yusuf Dikeç, je u utorak sa svojom streljačkom partnericom Şevvalom İlaydom Tarhan osvojio srebrenu medalju u disciplini 10 metara zračni pištolj za mješovite timove.

Dikeç je stvorio senzaciju jer je do srebrne medalje došao bez specijaliziranih naočala koje gotovo svi olimpijski strijelci nose i glomaznih slušalica za zaštitu ušiju. Turčin je tokom takmičenja nosio vlastite dioptrijske naočale, uobičajene čepiće za uši te neupadljivu trenerku i majicu.

Hari Mata Hari za Radiosarajevo.ba: "Svi slave jubileje, možda i mi proslavimo naših 40 godina"

Hari Mata Hari za Radiosarajevo.ba: "Svi slave jubileje, možda i mi proslavimo naših 40 godina"

Isječak turskog takmičara postao je viralan na Redditu jer mnogi ne mogu baš vjerovati da je uspio osvojiti srebrnu medalju bez ikakve opreme.

Povrh toga, ležernost stavljanja jedne ruke u džep dok puca je izuzetno impresivna.

The 51 year old guy with no specialized lenses, ear protection or any other equipment won the silver medal at the Olympics while one hand in his pocket too
byu/Dutchmann_ innextfuckinglevel

Dikeç streljaštvom bavi od 2001. godine te da je bio pripadnik turske nacionalne žandarmerije (Jandarma Genel Komutanlığı). Turčin se natjecao na pet olimpijskih igara, a prve su mu bile one u Pekingu koje su se održale 2008. godine.

Dikeç je osvojio brojne zlatne, srebrne i bronzane medalje na nacionalni, europskim i svjetskim natjecanjima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije