Vučić ugostio Đokovića: Nadam se da ćeš prestići Nadala po broju titula

7
Radiosarajevo.ba
Vučić ugostio Đokovića: Nadam se da ćeš prestići Nadala po broju titula
Foto: Tanjug/Screenshot / Susret predsjednika Srbije sa prvim reketom svijeta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas se sastao u Palati Srbije sa najboljim teniserom svijeta Novakom Đokovićem. Njihov razgovor prenosimo u cjelosti.

Prvo se obratio srbijanski predsjednik.

"Primio sam sve velike državnike, Putina mnogo puta, ali ovako nešto dugo nisam vidio. Došao je neko mnogo veći od nas, želim da mu kažem veliko hvala što si danas ovdje. Želim da vam se zahvalim što ste sve uradili za našu zemlju. Deset godina sam na različitim funkcijama vlasti i znam kolika ste zvijezda", započeo je Vučić.

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

"Mi se svi nadamo da ćete preteći Nadala po broju titula. Radujemo se što ste vi prvi na listi već godinama i što neće moći da vas "skinu" sa tog mjesta. Želimo da doprinesemo daljem razvoju tenisa u Srbiji. Za nekih deset godina želimo da imamo neke nove klince koji će se boriti za crveno-plavo-belu trobojku. Hvala još jednom", podvukao je predsednik Srbije.

Onda se obratio i popularni teniser.

"Hvala vam na svemu. Zahvaljujem se na toploj dobrodošlici. Danas sam želio da se vidim sa vama jer sam osjetio potrebu da se zahvalim svima na podršci, svim institucijama tokom nemilih događaja u Australiji. Imao sam ogromnu podršku u Srbiji, mnogo ljudi su slali poruke podrške. Vi kao predsjednik Srbije niste imali obavezu da pružite podršku kakvu ste pružili, ali želim da znate da osjećam veliku zahvalnost što ste stali iza mene i sebe ste stavili u kompromitovanu poziciju, ali ja ću to pamtiti. Moja veza i odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan. Okolnosti koje su me zatekle su pokazale da ta veza će biti dovijeka. Za predstavnike medije bih dodao, s obzirom na to da se nisam oglašavao o događajima o Australiji, molim za strpljenje, jer ću se u narednih sedam do deset dana ću se obratiti zvaničnim saopštenjem", poručio je Novak Đoković.

"Pobjediće ih sve i na Roland Garrosu i na Wimbledonu i na US Openu", dodao je Vučić.

Novak Đoković je bio glavna sportska tema u proteklom periodu pošto je deportovan iz Australije nakon višesedmične drame koju je tamo doživio.

Problem u cijeloj priči bila je vakcinacija protiv koronavirusa koju Đoković izbjegava, a koja je osnovni preduslov za ulazak u Australiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije