Oglasila se novinarka koja je izvrijeđala Noleta Đokovića

4
Radiosarajevo.ba
Oglasila se novinarka koja je izvrijeđala Noleta Đokovića
Foto: Twitter / Kanal 7 / Rebbeca Maddern

Rebbeca Maddern, novinarka i TV spikerica australijskog "Kanala 7", oglasila se gotovo dvije sedmice nakon kontroverznih komentara na račun Novaka Đokovića koji su postali viralni.

Podsjetimo, ona je uoči početka programa u razgovoru sa kolegom Đokovića okarakterisala kao "lažljivog, podlog, su**a", a u razgovoru za Stelar magazin kaže da je ljuta što je njena izjava van programa snimljena i objavljena.

Ističe i da žali što je koristila bezobrazan govor kao da je u pabu, a ne na televiziji.

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

"Nije mi krivo što sam iskazala mišljenje u datoj situaciji, jedino mi je žao zbog govora koji sam upotrijebila", rekla je Rebbeca.

Njena reakcija pojavila se u trenutku dok su australijske vlasti osporavale status vize Novaka Đokovića koji je u toj zemlji označen kao antivakser.

"Moj jezik je možda bio neprimjeren, ali šta ćeš, mi smo Australijanci", brani se Rebbeca.

Maddern je otkrila i da je bila na večeri sa suprugom u restoranu kada je snimak procurio u javnost i postao viralan.

"Moja prva reakcija bila je da sam bila jako ljuta, jer je snimljena i objavljena privatna konverzacija. Potom, da sve bude gore, snimak je pušten bez mog znanja i slaganja. Sreća je da su mi šefovi od početka pružili podršku. Zadovoljna sam ishodom i nadam se da se slična svar nikada nikome neće ponoviti", zaključila je Rebbeca Maddern.

Podsjetimo, Novak Đoković je jedan od rijetkih sportista koji se nije vakcinisao protiv COVID-19 i tako nije stekao uvjet za ulazak u Australiju gdje se sutra finalom Nadal - Medvedev završava prvi Grand Slam sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije