Đoković totalno zbunjen: Svijet priča o komičnoj situaciji u Rimu

0
Radiosarajevo.ba
Đoković totalno zbunjen: Svijet priča o komičnoj situaciji u Rimu
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković i Dominik Koepfer

Prava komična situacija odigrala se u četvrtfinalnom meču mastersa u Rimu koji je pobjedio Novak Đoković, a akter iste bio je sudija Nacho Forcadell.

Srbijanski je u meču za polufinale italijanskog mastersa savladao Njemca Dominika Koepfera sa 6:3, 4:6, 6:3 a scena o kojoj priča svijet odigrala se u trećem setu.

Đoković je bez puno muka osvojio prvi set, drugi je pripao Koepferu nakon neobičnog raspleta, a onda je treći maestralno otvorio Novak i kroz manje od deset minuta imao brejk i vođstvo od 3:1, prenosi Blic. 

Upravo kod napravljenog brejka je nakon osvojenog poena Novak  krenuo ka klupi kada je sudija  povikao "Gem Federer!" te totalno zbunio dvojicu tenisera, komentatore, a i sam je bio zbunjen.

Promucao je još samo "Đoković" kroz nekoliko sekundi sudija, a onda su u smeh prasnuli komentatori meča i izjavili:

"Svima nam nedostaje Rodžer Federer očigledno... Izgleda baš i ne Novaku u ovom momentu."

Na kraju, riječ je samo o jednom lapsusu iskusnog sudije zbog kojeg će mu teško ko zamjeriti, pogotovo što ova situacija nikako nije poremetila Novaka Đokovića koji je ubrzo došao do pobjede i plasmana u polufinale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije