Đoković se pokajao: Volio bih da vratim vrijeme, užasna greška

Radiosarajevo.ba
Đoković se pokajao: Volio bih da vratim vrijeme, užasna greška
Twitter / Đoković je protjeran iz Australije

Najbolji teniser na svijetu Novak Đoković o dešavanjima u Australiji u januaru ove godine, govorio je ekskluzivno za britanski BBC.

Ranije su objavljeni isječci intervjua, gdje je Novak istakao da je spreman da žrtvuje buduće trofeje sa najvećih turnira jer ne želi da ga primoravaju na vakcinaciju.

"Nije bilo ni malo prijatno. Ne želim da sjedim ovdje i da se žalim na uslove u tom centru jer sam ja ostao sedam dana. Osjećao sam se bespomoćno, nisam mogao da koristim telefon tri ili četiri sata. Bilo je usred noći, od jedan ujutru do devet ujutru, nisam spavao jer su me ispitivali svakih 30 minuta. Bilo je mnogo, mnogo intervjua koji su započinjali, a onda pauzirani kako bi neka osoba razgovarala sa nadređenima. Trajalo je to čitavu noć. Nisu to bili normalni dani treninga koje sam obično imao prije Grand Slam takmičenja", priča Novak.

O'Brien razgovarao sa Vučićem o rezoluciji u Srebrenici: "Moramo da se suočimo sa istinom"

O'Brien razgovarao sa Vučićem o rezoluciji u Srebrenici: "Moramo da se suočimo sa istinom"

Osvrnuo se i na intervju koji je dao L'Equipeu u trenutku kada je imao pozitivan nalaz na koronavirus.

"Da, bio sam pozitivan i to je bila užasna greška i procjena. Volio bih da mogu da vratim vrijeme i da to ne uradim", priznao je Đoković.

Zatim je pojasnio zašto je to uradio.

"Uradio sam to iz nekoliko razloga. Prvo, jer poštujem L'Equipe kao jedan od najboljih sportskih medija na svijetu. Frenk Ramera, novinar, je neko koga poznajem puno, puno godina i uvijek sam imao odličan odnos sa njim.

Već smo bili ugovorili taj intervju izvjesno vrijeme prije toga i nisam želio da ga iznevjerim. Da li je trebalo da budem više oprezan? Da li je trebalo da ga obavijestim? Apsolutno", rekao je Đoković i završio: Volio bih da mogu da vratim vrijeme, to je moja greška, priznajem je i stojim iza nje i veoma mi je žao zbog toga."

Istakao je da potpuno razumije opasnost od virusa.

"Ja COVID shvatam vrlo ozbiljno. A što se Adrija turneje tiče, poštovali smo svaki protokol i propis koji je bio na snazi u Srbiji u tom trenutku! A tada nisu bile obavezne maske, sportski događaji su mogli da se održavaju. Razumijem da kada gledate iz perspektive neke druge zemlje, u kojoj su oštriji propisi, da to nije izgledalo dobro. Ali, svaka država se na neki pomalo drugačiji način borila sa koronom", podvukao je Đoković, koji je jedan od rijetkih sportista na svijetu koji nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije