Đoković otvorio dušu nakon bolnog poraza: "Ovo je ta sezona..."

2
Radiosarajevo.ba
Đoković otvorio dušu nakon bolnog poraza: "Ovo je ta sezona..."
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković iznio je utiske nakon meča sa Casperom Ruudom i prokomentarisao šta mu se sve dešava ove sezone.

Najbolji srbijanski i svjetski teniser Novak Đoković nije uspio da se plasira u finale Monte Carla pošto je u finalu od njega bio bolji Casper Ruud sa 2:1 – 6:4, 1:6, 6:4.

Poslije poraza od Caspera Ruuda, Đoković je otvorio dušu.

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

"Naravno da sam razočaran kada izgubim ovaj meč. Bilo je tijesno. Čestitke Casperu. Igrao je jako dobro, posebno na početku prvog i trećeg seta. Imao sam svoje šanse, ali posljednji gem nije bio dobar. Neiznuđene greške, bio je solidan do posljednjeg udarca i zasluženo je pobijedio. Moja igra je bila nekako gore-dole.

Pozitivna stvar je što sam nekako uspio da se vratim nakon izgubljenog prvog seta, pronašao sam snagu u igri. Dakle, ima i pozitivnih stvari koje nosim sa ovog turnira, ali sam razočaran naravno.

Đoković daje prednost Alcarazu na šljaci: "Mislim da će biti najbolji"

Đoković daje prednost Alcarazu na šljaci: "Mislim da će biti najbolji"

Navikao sam na visoke standarne u pogledu očekivanja od rezultata, tako da to što nemam titulu, u poređenju sa posljednjih 15 sezona, uopšte nije sjajna sezona. Ali, imao sam polufinale Australian opena, polufinale ovdje. Igrao sam samo tri turnira ove godine. Normalno je očekivati da imate sezonu u kojima ne krenete dobro, ovo je ta.

Nadam se da ću moći da se podignem, što se tiče rezultata. Mogu da gradim odavde, jer sam igrao dobar tenis. Nadam se da ću na narednim turnirima igrati još bolje", kazao je Đoković, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije