Đoković se revanširao Italijanu i izborio četvrtfinale Monte Carla

0
Radiosarajevo.ba
Đoković se revanširao Italijanu i izborio četvrtfinale Monte Carla
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Carlu nakon što je pobijedio Italijana Lorenza Musettija (ATP 24.) rezultatom 2:0 (7:5, 6:3) za sat i 59 minuta igre.

Đoković se revanširao Italijanu za prošlogodišnji poraz na istom mestu i u istoj rundi takmičenja, ali nije nimalo lako stigao do pobjede.

Musetti je već u prvom gemu napravio brejk, ali je Đoković uspio da se vrati u set kad je izjednačio na 4:4. Kod vodstva 6:5, Đoković je napravio brejk i tako osvojio prvi set.

Snimak haosa u Skupštini: Brnabić u centru pažnje

Snimak haosa u Skupštini: Brnabić u centru pažnje

U drugom setu Srbijanac je prvi napravio brejk i poveo 2:0, zatim je Italijan uzvratio i smanjio na 1:2, ali Đoković odmah pravi novi brejk za 3:1.

Kod 4:2 za najboljeg tenisera planete Musetti pravi brejk i činilo se vraća neizvjesnost u meč.

Međutim, ponovo je Đoković napravio brejk već u sljedećem gemu i poveo 5:3, a zatim na svoj servis konačno priveo meč kraju.

Đoković će se za polufinače boriti s Ausralcem Alexom De Minaurom (ATP 11.), koji je s 2:0 (6:3, 6:4) savladao sunarodnjaka Alexeija Popyrina (ATP 46.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije