Đoković otkrio šta će raditi s lopticama na Roland Garrosu, ništa neće biti isto!

0
Radiosarajevo.ba
Đoković otkrio šta će raditi s lopticama na Roland Garrosu, ništa neće biti isto!
Instagram / Novak Đoković i Damir Džumhur su veliki prijatelji

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u ponedjeljak (turnir počinje danas, op..a) u Parizu napada još jedan trofej poslije osvajanja Mastersa u Rimu.

Srbijanski teniser je u Francuskoj imao i prvu zvaničnu konferenciju za medije  nakojoj je odgovarao na pitanja novinara.

Naravno - prva tema je bio US Open i njegova diskvalifikacija nakon što je sutkinju slučajno pogodio lopticom.

"Naravno, više ću paziti kada udaram lopticu na terenu. To će mi uvijek biti na pameti poslije New Yorka. Pobrinut ću se da ne ponovim tu grešku. Ali dogodilo se, šta se dogodlio. Morao sam to da prihvatim i nastavim dalje. Bio je to šok za mene i za mnoge druge. No, to je sport, to je život. Mislim da to neće negativno utjecati na to kako se osjećam na terenu. Osvojio sam turnir u Rimu prošle sedmice i nisam osjećao nikakvu neprijatnost ili poteškoću u izražavanju emocija. Naravno, trudit ću se da bude što manje negativnih reakcija", kazao je Đoković.

Pitanja su potom bila vezana za koronavirus, odnosno česte testove tenisera i trenera u posljednje vrijeme.

"I u Rimu sam testiran nekoliko puta, a morao sam da imam test i kako bih ušao u Francusku. Ponovo su me testirali kada sam stigao. Bio sam u karantinu dok nismo dobili rezultate. Pratit ću instrukcije, kao i svi drugi. Pretpostavljam da ću ponovo biti testiran za četiri ili pet dana. Takvu sam informaciju dobio. U New Yorku zbog antitela nisam bio testiran poslije prvog testa (Đoković je imao COVID-19 i prebolio ga, opa..a). U Europi je drugačije. U Rimu sam testiran na svaka tri, četiri dana. Ovdje isto.  Nadam se da će se Roland Garros završiti bez posljedica", podvukao je srbijanski teniser.

Novinare su zanimale i nove loptice s kojima će se igrati na na Roland Garrosu.

"Prvi put ćemo igrati sa "Wilson" lopticama na šljaci. One jesu teške. Ali ima i do toga što je vrlo je hladno. Šljaka je teška i vlažna. To je što je, moramo da prihvatimo. Zato smo svi došli ranije, kako bismo se navikli na uslove", kazao je Đoković.

Podsjetimo,  na turnoru u Parizu trebao je igrati i naš Damir Džumhur, ali je protjeran sa Roland Garrosa, jer se ispoatavilo da je njegov trener Petar Popović "lažno pozitivan" na koronavirus.

Pozitivan na koronu bio je i španjolski teniser Fernando Verdasco.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije