Đoković nagovijestio skoriji kraj: 'Postaje sve teže i teže'  

0
Radiosarajevo.ba
Đoković nagovijestio skoriji kraj: 'Postaje sve teže i teže'   
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Veliko interesovanje vladalo je za uvodnu konferenciju Novaka Đokovića u Indian Wellsu.

Ukupno je trajala više od 15 minuta, a Đoković se dotakao brojnih tema – razloga lošijeg nastupa na Australian Openu, Olimpijskih igara u Los Angelesu, ali i osjećaja koji ima povodom neminovnog silaska sa scene svojih najvećih rivala – Rogera Federera i Rafaela Nadala.

"Njih dvojica su, uz Andyja Murrayja, bili nerazdvojni dio mog razvoja kao igrača i svega što sam postigao. Za to su mnogo zaslužna rivalstva s njima. Svi znamo da će ti trenuci doći za sve nas, ali kada zapravo dođu i kada zapravo shvatiš da je to to – Roger je završio karijeru, Rafa i ja nećemo još dugo igrati – jedna era se završava, i tužno je. S druge strane, toliko je divnih trenutaka i mečeva, rekorda koje smo postavili pojedinačno, ali i kao grupa. Možda i najveća rivalstva u historiji sporta između nas trojice-četvorice", rekao je Đoković.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Đoković, ipak, ne brine za budućnost tenisa.

"Novi klinci su tu – Alcaraz, Sinner, Rune lideri su nove generacije, tu su i Medvedev, Tsitsipas, Zverev, Rublev, svi oni su nevjerovatni. Mislim da je tenis u dobrim rukama – nadam se da naš doprinos u posljednjih 20 godina može da doprinese daljem razvoju sporta, to svi želimo, niko nije veći od tenisa kao sporta", kazao je.

On će ove godine na Olimpijskim igrama u Parizu pokušati da osvoji zlato koje mu fali.

"Sve je u igri, samo ne znam koliko mi je ostalo… Ta misao me uzbuđuje, ali Los Angeles je još vrlo daleko. Olimpijske igre su svake četiri godine, još ne mogu da se obavežem da ću igrati tamo. Idem godinu po godinu, vidjet ću koliko me tijelo služi i koliko mogu da budem posvećen i strastven, motivisan da svakodnevno radim stvari koje sam radio najveći dio svog života", rekao je Đoković i dodao:

"Postaje sve teže i teže, ali i dalje volim ovaj sport, i dalje se takmičim na najvišem nivou, i dalje sam broj jedan. U ovom trenutku osjećam da želim da nastavim i da pokušam da ispišem još historije, hajde da vidimo dokle mogu da doguram".

Đoković prvi meč u Indian Wellsu igra protiv Aleksandra Vukića, Australijanca porijeklom s ovih prostora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije