Paklen žrijeb za Nadala u Indian Wellsu, evo na koga će Đoković i Alcaraz

0
Radiosarajevo.ba
Paklen žrijeb za Nadala u Indian Wellsu, evo na koga će Đoković i Alcaraz
Foto: X.com / Rafael Nadal i Carlos Alcaraz

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković slobodan je u prvom kolu Indian Wellsa, dok mu je potencijalni rival u polufinalu Daniil Medvedev.

To znači da su u drugoj polovini žrijeba ostali Carlos Alcaraz, branilac titule, odnosno Jannik Sinner, osvajač Australian Opena.

Potencijalna četvrtfinala, ako gledamo nosioce su: Novak Đoković – Hubert Hurkacz, Daniil Medvedev – Holger Rune, Andrey Rublev – Jannik Sinner, Carlos Alcaraz – Alexander Zverev.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Uglavnom, Đoković startuje od drugog kola, kada će mu rival biti bolji iz duela Aleksandra Vukića i kvalifikanta.

Potom bi trebalo da uslijedi duel s Tomasom Martinom Etcheverryjem, a onda i potencijalno s Ugom Humbertom ili Tommyjem Paulom.

Alcaraz bi u drugom kolu mogao na pobjednika duela između Luce Van Asschea i Mattea Arnaldija, dok će Sinner startovati od boljeg iz meča Marcos Giron – Thanasi Kokkinakis.

Medvedeva najprije očekuje susret s pobednikom duela Flavio Cobboli - Roberto Carballes Baena, dok će Rafael Nadal odmah u prvom kolu igrati protiv Miloša Raonića.

Ukoliko bude uspješan, slijedi mu okršaj s Holgerom Runeom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije