Đoković 'lovi' 24. Grand Slam titulu, Alcaraz juri prvi Wimbledon

0
Radiosarajevo.ba
Đoković 'lovi' 24. Grand Slam titulu, Alcaraz juri prvi Wimbledon
Foto: EPA - EFE / Carlos Alcaraz i Novak Đoković

U današnjem finalu Wimbledona koje se igra tradicionalno od 15:00 sati sastat će se Novak Đoković i Carlos Alcaraz, dvojica tenisera koji su na prva dva mjesta na ATP listi.

Ono što je fascinantno jeste da ukoliko Đoković pobijedi u današnjem meču to bi za njega značilo 24. Grand Slam titulu u karijeri, gdje će biti iznad svih kada je u pitanju muška konkurencija, s obzirom da su Rafael Nadal i Roger Federrer osvojili 22. grem slema.

Još jedan rekord koji Novak Đoković danas obara jeste i to da mu je ovo 35 borba za Grand Slam titulu, što niko prije njega nije dostigao.

Kakav cirkus je morao gledati Edin Džeko: Navijači Fenerbahce uletili na teren i napali goste

Kakav cirkus je morao gledati Edin Džeko: Navijači Fenerbahce uletili na teren i napali goste

Novak je sedam puta u karijeri osvajao trofej na Wimbledonu i ukoliko i osmi put podigne pehar na centralnom terenu izjednačiće rekord Federrera koji je osam puta trijumfovao u Londonu.

Ukoliko danas osvoji titulu imat će veliku priliku za “kalendarski slem” na US Openu.

S druge strane španski teniser Carlos Alcaraz u polufinalu eliminarao je Italijana Jannika Sinnera. Ovo će mu biti prvo finale Wimbledona u karijeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije