Novak Đoković u finalu Wimbledona bez izgubljenog seta: Mogao bi izjednačiti Federerov rekord

0
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković u finalu Wimbledona bez izgubljenog seta: Mogao bi izjednačiti Federerov rekord
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković prvi je finalist ovogodišnjeg Wimbledona nakon što je u polufinalu pobijedio Italijana Jannika Sinnera sa 6:3, 6:4, 7:6(4).

Lakoćom je Đoković stekao prednost od dva seta te je u oba slučaja lomio suparnika na samim počecima dionica. Prvi set je otvorio sa 3:0, drugi sa 3:1 te u oba slučaja Sinner nije imao nikakav odgovor do kraja, piše Jutarnji.hr.

Italijan je mnogo bolje zaigrao u trećem setu u kojem, ne samo da je čvršće držao svoje servis gemove, već je sve kvalitetnije prijetio suparniku. Kod vodstva 5:4, a na servis drugog nositelja, Sinner je imao dvije vezane set lopte. Ni jednu nije iskoristio pa je treći set otišao do tie-breaka. U njemu je prvi do mini breaka došao Sinner, ali i tada je propustio šansu.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Đoković se vratio iz minusa, kod 4:4 je osvojio poen na servis suparnika za 5:4 i potom dobio završna dva poena na svoj početni udarac za ulazak u finale.

Tako je Đoković došao na pobjedu do osmog slavlja na Wimbledonu i odbrane prošlogodišnjeg naslova, odnosno, do ukupno 24 titule na Grand Slam turnirima u karijeri. Đoković se, isto tako, time 35. rekordni put plasirao u finale nekog Grand Slam turnira u karijeri, kao i što je izborio peto uzastopno finale u Wimbledonu.

Novak Đoković ponovo sa 'magnetom' na grudima: Pomogao mu je na Parizu, evo zašto ga nosi...

Novak Đoković ponovo sa 'magnetom' na grudima: Pomogao mu je na Parizu, evo zašto ga nosi...

Prošle godine su ova dvojica tenisera igrala četvrtfinale i tada je Sinner poražen premda je vodio 2:0 u setovima. Godinu dana kasnije Đoković je lakše slomio 21-godišnjeg italijanskog tenisera.

Kasnije tokom petka, 14. jula slijedi drugi polufinalni meč, a sastaju se prvi teniser svijeta, Španac Carlos Alcaraz i Rus Daniil Medvedev.

Finale tenisera na rasporedu je u nedjelju, 16. jula, dok će se u subotu, 15. jula igrati finale teniserki u kojem se sastaju Tunižanka Ons Jabeur i Čehinja Marketa Vondroušova.

Wimbledon, teniseri polufinale:

Novak Đoković (Srb/2) - Jannik Sinner (Ita/8) 6-3, 6-4, 7-6(4)

Carlos Alcaraz (Špa/1) - Daniil Medvedev (Rus/3)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije