Đoković ispao sa Roland Garrosa: "Sandžački zet" nadigrao prvog igrača svijeta

A. S.
Đoković ispao sa Roland Garrosa: "Sandžački zet" nadigrao prvog igrača svijeta
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Novak Đoković

Novak Đoković nije uspio da se plasira u finale Roland Garrosa. Bolji od njega bio je Austrijanac Dominic Thiem, koji ga je nadigrao nakon dva dana igre 3:2 u setovima (6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5).

Tako će Austrijanacu finalu prvenstva Francuske igrati protiv Rafaela Nadala koji je ranije izbacio Rogera Federera.

Meč je prekinut u petak poslijepodne zbog nevremena koje je zahvatilo Pariz.

U trenutku prekida bilo je 1:1 u setovima (6:2, 3:6) i 3:1 za Tima u trećem setu, a ponovo danas pri rezultatu 2:2 u setovima i 4:1 za Thiema.
 
U nastavku danas, Đoković se vratio (4:4), uspio spasiti dvije meč lopte na servis Thiema, da bi pokleknuo na svoj servis 5:7. 

Inače, Thiem je "sandžački zet". Njegova djevojka je Francuskinja Kristina Mladenović, u ovom trenutku najbolja dubl teniserka na svijetu, koja sutra u Parizu igra novo finale. Kristina je naše gore list.

Njena majka je Bošnjakinja Dženita Mladenović, teniska trenerice i nekada vrhunska odbojkašica. Dženita Mladenović je rođena u Prijepolju, a Kristinin otac je Dragan, nekadašnji višestruki osvajač medalja na svjetskim i olimpijskim takmičenjima za bivšu Jugoslaviju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije