Đoković, Džumhur i drugovi organiziraju turneju po 'Jugoslaviji'

Radiosarajevo.ba
Đoković, Džumhur i drugovi organiziraju turneju po 'Jugoslaviji'
Najbolji teniser na svijetu i jedan od najboljih svih vremena, krenuo je u odbranu trećeg Grand Slam turnira sezone, Wimbledona.

Đoković je nakon prvog dana na turniru u razgovoru za B92 istaknuo kako postoji mogućnost da u saradnji s teniserima iz država koje su nastale raspadom Jugoslavije, organizira dobrotvorni turnir. Istaknuo je Đoković kako je ideja daleko od realizacije, ali da volja postoji.

"Diskutovali smo o tome, ali nismo odredili tačan datum. Nažalost, to nećemo moći da izvedemo ove sezone, rasporedi su nam gusti, možda postoji šansa sljedeće, ali moramo još da razmislimo i da se uskladimo“, rekao je Đoković i dodao:

"Ideja se rodila iz prijateljstva koje imamo, želimo da tako širimo lijepu poruku tolerancije, zajedništva u zemljama bivše Jugoslavije. Svi znamo koliko ima tenzije od raspada te zemlje, sport je vjerovatno jedna od rijetkih oblasti u životu koja ujedinjuje ljude. Taj događaj bio bi humanitarnog karaktera, pričali smo i s hrvatskim i s teniserima iz Bosne i Hercegovine, treba i sa slovenačkim, ali svi su objeručke prihvatili. Nadam se da ćemo ostvariti tu zamisao", rekao je Đoković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije