Damir Džumhur za Radiosarajevo.ba: Đoković mi je nakon meča rekao da me vidi na svjetskom vrhu!

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur za Radiosarajevo.ba: Đoković mi je nakon meča rekao da me vidi na svjetskom vrhu!

Damir Džumhur po mnogo čemu dobrom pamtit će ovogodišnji Australian Open. Proslavio je pet pobjeda, postao je prvi bh. teniser s trijumfom u glavnom žrijebu nekog Grand Slama, zaradio je najviše novca otkako je profesionalac...

Na narednoj ATP listi najboljih svjetskih igrača, probit će granicu Top 150 i ostvariti najbolji plasman u karijeri... Bila je to nezaboravna sedmica za bosanskohercegovački tenis, dani kojih ćemo se rado sjećati.

Kako je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao nakon poraza od Tomaša Berdycha, već je svjestan uspjeha koji je iza njega.

''Definitivno sjajan rezultat. Pobijedio sam četiri igrača bolje rangirana od mene, trudio sam se, davao sve što sam mogao, ali bit će to još bolje, vidjećete'', govori nam uzbuđeni Damir Džumhur na početku razgovora.

Svjestan kvalitete protivnika u trećem kolu, naglašava da je meč protiv sedmog igrača na planeti vjerovatno najveće iskustvo koje je stekao u dosadašnjoj karijeri.

''Sad si vidio na kojem si nivou i ne smiješ se zaustaviti na ovome. Moraš ići dalje'', rekao je Đoković našem Damiru nakon meča s Berdychom.

''Mislim da sam pružio dobar otpor, igrao sam vrlo dobro u pojedinim momentima, a komentari su i dalje krajnje pozitivni. Svima nam je bilo teško igrati, vrućine se teško podnose, ali u ovom trenutku i pored poraza želim uživati, posebno jer znam da mogu bolje, mnogo bolje'', dodaje naš sagovornik.

Priča i o susretu s jednim od najboljih tenisera svijeta nakon meča. Nekoliko minuta proveo je ''u četiri oka'' s Novakom Đokovićem.

''Kakav je to velikan! Nakon meča smo razgovarali, a ono što mi je rekao nikada neću zaboraviti. Podržao me, kazao je da je oduševljen onim što je vidio. Dodao je da me vidi na samom vrhu, ne među stotinu ili pedeset najboljih već više od toga. Pažljivo sam saslušao i njegov savjet da na manjim turnirima samo trebam preslikati ovo sa Australian Opena i da neću imati nikakvih problema'', u jednom dahu priča nam fenomenalni mladi Sarajlija na kraju razgovora.

Pratite sportsku rubriku portala Radiosarajevo.ba na Facebooku  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije