Đoković govorio o završnici sezone i otkrio najveću želju

0
Radiosarajevo.ba
Đoković govorio o završnici sezone i otkrio najveću želju
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković organizovao je konferenciju za medije, na kojoj je govorio o tekućoj godini i planovima za završni dio sezone.

Đoković je završio s teniskim trenizima u Beogradu i nastavlja sa pripremama za turnire u Parizu, Torinu i Dejvis kupu u Malagi.

Srbijanac će voditi veliku bitku s Carlosom Alcarazom do kraja godine za prvo mjesto na ATP listi, ali bi mu trofej s reprezentacijom značio mnogo.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

"U toku su pripreme za završni dio sezone, preostalo mi je tri turnira na kojima ću učestvovati. Radujem se izazovima, i dalje sam u utrci da završim kao broj jedan, sa Alcarazom u toj borbi, ima još nekoliko sedmica, taman toliko da dovedem svoju igru do željenog nivoa. Vjerovatno će ta pauza od pet sedmica malo uticati na početak, nadam se da ću uspjeti da to prebrodim što prije i da uđem u taj željeni nivo i kvalitet takmičarskog tenisa vrlo brzo", rekao je Đoković i dodao:

"Očekivanja su velika, imao sam mnogo uspjeha u Bersiju i ništa manje ne očekujem i ove godine. Najveća želja mi je da osvojimo Davis Cup, nadam se da ćemo biti zdravi i u formi i nadam se da mogu da završim godinu kao broj jedan i da osvojim barem još jednu titulu".

Masters u Parizu će se održati od 30. oktobra do 5. novembra, Završni masters u Torinu od 12. do 19. novembra i za kraj Davis Cup u Malagi, 23. novembra (četvrtfinale protiv Velike Britanije).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije