Crnogorski analitičar zatražio da se Novak Đoković doživotno izbaci iz tenisa

5
Radiosarajevo.ba
Crnogorski analitičar zatražio da se Novak Đoković doživotno izbaci iz tenisa
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Ljubomir Filipović, crnogorski politički analitičar, zatražio je da se srbijanski teniser Novak Đoković doživotno izbaci iz tenisa.

Podsjetimo, najbolji teniser svijeta Novak Đoković objavio je fotografiju koja je nastala ispred Hrama Svetog Save. Na njoj su scene gdje su građani Srbije palili svijeće za nastradale na Kosovu.

Ljubomiru Filipoviću je to zasmetalo i oglasio se na društvenim mrežama.

Požar u Ribniku: Izgorio restoran, gosti se jedva uspjeli spasiti

Požar u Ribniku: Izgorio restoran, gosti se jedva uspjeli spasiti

"Đoković treba doživotno da bude izbačen iz tenisa. Ako ne izbačen, onda posramljen od strane normalnih ljudi ovog sveta. Pridružio se srpskoj propagandi, predstavlja teroriste kao heroje", napisao je Ljubomir Filipović na društvenoj platformi X.

[twitter]https://twitter.com/ljubofil/status/1707359457645047885[/twitter]

Nije ovo prvi put da fotografije Novaka Đokovića 'na ovu tematiku' šokiraju ovdašnju javnost.

Podsjetimo na fotografiju Novaka Đokovića koji je pozirao s kutijom u kojem je rakija 'Draža', a na kojoj je iscrtan lik četničkog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihailovića.

Novak Đoković ponovo šokira: Odao počast ubijenim napadačima na Kosovu

Novak Đoković ponovo šokira: Odao počast ubijenim napadačima na Kosovu

Slično je uradio i u januaru ove godine kada se slikao sa zastavom na kojoj je pisalo "Sa verom u Boga za kralja i otadžbinu", a pod kojom su od 1941. do 1945. godine pripadnici četničkog pokreta Draže Mihailovića izvršili strašne zločine nad stanovništvom tadašnje Jugoslavije.

Svojevremeno je snimljen i kako na jednoj košarkaškoj utakmici pjeva "stražama generala Draže", a ove godine je na Roland Garrosu poručio "Kosovo je srce Srbije!"...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije