Dobra vijest za Đokovića: Na Australian Open će moći i nevakcinisani igrači?

0
Radiosarajevo.ba
Dobra vijest za Đokovića: Na Australian Open će moći i nevakcinisani igrači?
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Nagađanja o tome ko je od tenisera vakcinisan protiv koronavirusa traju od kako je država Viktorija uvela obaveznu vakcinaciju za sve profesionalne sportiste.

To se odnosi i na tenisere koji nastupaju na Australian Openu, a titulu će na ovom turniru pokušati da odbrani i prvi reket svijeta Novak Đoković, ukoliko mu to organizatori dozvole.

Naime, već je poznato kako Novak odbija da otkrije da li je vakcinisan u čemu ga podržava sve više koleginica i kolega, a američki novinar Ben Rothenberg objavio je na svom Twitter nalogu tajni mail koji je Tennis Australia poslala WTA i u kom stoji da će nevakcinisani igrači ipak moći da nastupe na Melburnu, ali da će morati da idu u karantin 14 dana, piše Kurir.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

U pomenutom mailu se navodi da će nevakcinisani igrači morati da imaju nekativan PCR test 72 sata prije odlaska u Australiju i da se podvrgnu redovnom testiranju dok su u zemlji.

Sa druge strane, vakcinisani igrači neće morati da budu u karantinu, ističući da bi pravila mogla ponovo da se promijene na osnovu upustava državne ili savezne vlade, dok čelnici Australian Opena i dalje pregovaraju sa lokalnom vladom.

"Neće samo teniseri nedostajati, već i teniserke. Više od trećine profesionalnih tenisera i teniserki nije potpuno vakcinisano", napisao je nedavno australijski "Herald San" koji je otkrio da je do sada među teniserima vakcinisano oko 65 odsto, a među teniserima 60 odsto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije