Dea Herdželaš iz Perua: Osvojeni ITF turnir je kruna dobrog rada

0
A. S.
Dea Herdželaš iz Perua: Osvojeni ITF turnir je kruna dobrog rada
Foto: Privatni album / Dea Herdželaš, najbolja bh. teniserka

Najbolja teniserka Bosne i Hercegovine Dea Herdželaš, nakon prošlosedmičnog finala u Limi, u nedjelju je napravila korak naprijed te je na kraju uspjela osvoji osvojiti Challenger turnir u perunskoj prijestolnici.

Herdželaš je u finalnom meču savladala bolje rangiranu Katharinu Gerlach iz Njemačke sa 2:0 u setovima (6:2, 6:2).

Dea je prošle sedmice po prvi put ušla među 300 najboljih teniserki svijeta.

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Tokom narednog ponedjeljka na novoj WTA listi završiti među 250 najboljih teniserski svijeta.

"Prije svega stvarno sam presretna uspjehom koji sam napravila za ove dvije sedmice, i što ću se od sljedećeg ponedjeljka biti među 250 na WTA listi. Sve ovo ne bi bilo moguće bez mog trenera Ismara Gorčića, koji je čitavu godinu uz mene. Mislim da je ovo kruna i nagrada našeg dobrog rada i da se nekako ništa nije desilo preko noći", kaže Dea Herdželaš iz dalekog Perua za portal Radiosarajevo.ba.

Ukoliko nastavi s dobrim rezultatima i u narednim sedmicama značajno će povećati svoje šanse da nastupi u kvalifikacijama za Australian Open.

Dea Hardželaš, najbolja bh. teniserka - undefined

Foto: Privatni album: Dea Herdželaš, najbolja bh. teniserka

"Svjesna sam da smo tek na pola puta od našeg cilja i znam da ćemo nastaviti raditi samo još bolje i još jače. Vjerovatno sam ovim turnirima osigurala nastup na Australian openu u kvalifikacijama, što je bio cilj za ovu godinu. Već sljedeće sedmice idem za Ekvador, gdje ću igrati još jedan turnir. Veliki pozdrav mojim fanovima", kazala je Dea Herdželaš iz za portal Radiosarajevo.ba.

Njen trener Ismar Gorčić također hvali našu teniserku.

"Ponosan sam na Deu. Ovo rezultat našeg rada od 8-9 mjeseci. Godinu smo započeli oko 450 mjesta, a sada smo blizu ulaska na kvalifikacije Grand Slam turnira. Cilj nam je bio Top 300, a sada odmara jednu sedmicu i onda ima turnir u Ekvadoru i eventualno još jedan turnir: nakon toga krećemo u potragu za sponzorima jer sada idu i velika ulaganja. Dea je do sada sve sama snosila troškove", kazao je Ismar Gorčić za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije