Bosanac nasljednik Novaka Đokovića? Upoznajte Marka o kojem priča cijeli svijet

4
Radiosarajevo.ba
Bosanac nasljednik Novaka Đokovića? Upoznajte Marka o kojem priča cijeli svijet
Foto: Tennis Europe / Nova zvijezda je rođena

U prostorijama Teniskog kluba Doboj, okupili su se ljubitelji ovog sporta koji su došli da pozdrave veliki uspjeh mladog i supertalentovanog Marka Maksimovića.

On je ostvario najveći uspjeh u historiji omladinskog tenisa u našoj zemlji osvojivši Masters u Monte Carlu.

Ovaj rođeni Dobojlija osvojio je završni Masters u konkurenciji do 16 godina na kojem je učestvovalo osam najboljih tenisera iz čitave Europe.

Teatarski projekt koji uključuje osobe s invaliditetom: 'Svijet mogućnosti' premijerno u NPS

Teatarski projekt koji uključuje osobe s invaliditetom: 'Svijet mogućnosti' premijerno u NPS

Marko se iskazao zahvalnost za podršku koju su mu pružili njegovi sugrađani, a u narednom periodu najavio je još veće uspjehe.

"Radim sa Markom već deset godina, a još prije pet uočio sam njegov vanserijski talenat na kojem još mora da se radi. To iziskuje i znatna sredstva, oko 60.000 konvertibilnih maraka godišnje. Zato apelujem da ga podržimo svi, a posebno u materijalnom smislu društveno odgovorna preduzeća i institucije", rekao je trener Spahić na dočeku, upoređujući Marka sa, ni manje ni više nego Novakom Đokovićem, koji je svojevremeno također slavio na ovom turniru.

Marko je u finalu bio bolji od slovačkog predstavnika Mihala Krajčija sa 2:0 (7:5,6:3), dok je prije finala redom pobeđivao Poljaka Jakuba Jedrežejčaka (2:1), kao i drugog nosioca, Čeha Petera Brunclika (2:0).

Iz arhive objavljujemo video koji je mogao najaviti njegovu veliku karijeru kada je slavio na jednom turniru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije