Dea Herdželaš ide na Roland Garros

2
Radiosarajevo.ba
Dea Herdželaš ide na Roland Garros
Foto: Privatni album / Dea Herdželaš ide na Roland Garros

Danas je na terenima Teniskog centra Gabeljić održana pres-konferencija posvećena predstojećem nastupu najbolje bh. teniserke Dee Herdželaš u kvalifikacijama za Grand Slam turnir Roland Garros.

Druženju sa medijima su, pored Herdželaš, prisustvovali njen trener Ismar Gorčić i direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

Prvi nastup na Roland Garrosu Deu očekuje već u ponedjeljak, 16.maja, a protivnicu ćemo saznati dan ranije, kada je zakazan žrijeb.

Majka nestale djevojčice (2) ne može biti podvrgnuta poligrafu: Evo zbog čega

Majka nestale djevojčice (2) ne može biti podvrgnuta poligrafu: Evo zbog čega

Dea Herdželaš se raduje nastupu na turniru Roland Garros i kaže da je disciplinovano trenirala i pripremala se u proteklom periodu za igru na njoj omiljenoj podlozi.

Izrazila je zadovoljstvo saradnjom sa trenerom Ismarom Gorčićem u proteklih godinu i po dana, kada je zabilježila i najbolje rezultate u svojoj karijeri. Ujedno se zahvalila svojim sponzorima i Teniskom centru Gabeljić na podršci s nadom da je ona samo prva od mnogih koji će iz ovog centra nastupati na najvećim svjetskim turnirima.

Herdželaš trenutno zauzima 187. mjesto na WTA listi, što je njen najbolji ranking u karijeri, a Bosna i Hercegovina će prvi put od 2013. godine i Mervane Jugić-Salkić imati predstavnicu u ženskom dijelu Roland Garrosa.

Podsjetimo, Mervana Jugić-Salkić je u kvalifikacijama za French Open (Roland Garros) nastupala i 2006. i 2009. i 2013. godine. I Sandra Martinović imala je nastup na istom turniru nakon 2005. godine, tačnije 2008. kada je igrala finale kvalifikacija.

Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda iskazao je zadovoljstvo saradnjom sa Deom i kazao da naša najbolja igračica nastupima na velikim teniskim turnirima promovira Sarajevo kao destinaciju i daje svoj doprinos razvoju ovog projekta.

Napomenuo je također da se nada da će se u skorijoj budućnosti urediti sistem podrške sportistima, jer su u velikoj mjeri prepušteni sami sebi.

Trener Ismar Gorčić se osvrnuo na protekli period od godinu i po dana, od kada opet radi sa našom najboljom teniserkom, te je prije svega izrazio zadovoljstvo činjenicom da je taj period prošao bez povreda, a zatim i sa odličnim rezultatima koje su Dei omogućili da po prvi put u svojoj karijeri uđe u top 200 na WTA listi.

Cilj za ovu godinu je u velikoj mjeri ostvaren, a bio je da se nastupi na sva četiri Grand Slam turnira, što će se i desiti, a zatim i da se napreduje na WTA listi i približi društvu najboljih 100 igračica na svijetu.

Dea Herdželaš sa svojim timom putuje Pariz u petak, 13.maja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije