Damir Džumhur danas doživio dva velika razočaranja u Rusiji

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur danas doživio dva velika razočaranja u Rusiji
Foto: Kremlin kup / Damir Džumhur u Moskvi

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur od ponedjeljka više neće biti ni među 50 najboljih tenisera svijeta, iako je prije svega nekoliko mjeseci bio nadomak Top 20.

Katastrofalnu formu 26-godišnji Sarajlija nastavio je i u glavnom gradu Rusije, gdje je branio pehar iz prošle godine.

Od ATP turnira iz serije 250 u Moskvi, vrijednog skoro milion dolara, Džumhur se danas oprostio već na samom početku, porazom od apsolutnog autsajdera. Od njega je u tri seta bio bolji 217. reket svijeta, Bjelorus Egor Gerasimov.

Nakon sat i 45 minuta velike borbe, pola godine mlađi anonimus iz Minska slavio je sa 6-1, 6-7(5), 6-2.

Bio je to četvrti Damirov uzastopni poraz i čak 28. ove sezone. Uz to je ubilježio i 22 pobjede.

Jedino vrijedno spomena u ovogodišnjoj Damirovoj sezoni je titula na travi u turskoj Antaliji (pobijedio Adriana Mannarina sa 2-1), na turniru iz serije 250.

Džumhur sa trofejom koji je osvojio prošle godine u Moskvi - undefined

Foto: Kremlin kup: Džumhur sa trofejom koji je osvojio prošle godine u Moskvi

Podsjetimo, Džumhur je prošlog oktobra u finalu Moskve bio bolji od Litvanca Ričardasa Berankisa sa 2-1, te tako došao i do drugog trofeja na ruskom tlu, a ujedno i u karijeri (prethodno osvojio Sankt Peterburg, pobijedio Italijana Fabija Fogninija sa 2-1).

S obzirom na to da je upravo na ta dva turnira ove godine branio dosta bodova, od ponedjeljka će zauzimati najviše 51. poziciju.

Međutim, ako Benoit Paire i Jan Lennard Struff ostvare zapaženije rezultate na ATP turnirima u Moskvi, odnosno Antwerpenu, Džumhur bi mogao još više nazadovati na ATP listi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije