Damir Džumhur pobijedio direktora turnira u Madridu

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur pobijedio direktora turnira u Madridu
Foto: EPA-EFE / Damir Džumhur na turniru u Ženevi

Damir Džumhur, najbolji bh teniser, uspješno je prošao prvo kolo teniskog turnira u Ženevi i zakazao duel sa jednim od najboljih igrača svijeta, Stenom Wawrinkom.

Džumhur je u zanimljivom duelu u prvom kolu bio bolji od Španjolca Feliciana Lopeza (6:7/2, 6:4, 7:5), koji je trenutno 108. igrača svijeta, a ujedno i novi direktora turnira u Madridu.

Damir je izgubio prvi set u odlučujućoj 13. igri. U tom dijelu meča, oba igrača imala su po jedan break. Prvi ga je pri rezultatu 1:1 napravio Lopez, ali mu je Džumhur odmah uzvratio.

U 13. igri prvog seta, saralija nije imao nikakvih šansi.

Za razlčiku od nekih ranijih mečeva, ovoga puta Džumhur je pokazao izvanrednu stabilnost. To se osjetilo na njegovoj igri već u drugom setu koji je popularni Džumi dobio sa 6:4.

Na startu trećeg seta, Džumhur nije iskoristio break loptu. U drugom gemu spasio tri. Čak četiri break lopte bh. teniser je imao u petom gemu, no nije nijednu iskoristio.

Ipak, u jedanaestom gemu trećeg seta došao je do tri vezane break lopte, a odmah je prvu iskoristio i poveo sa 6:5.

U narednom gemu Damir je odservirao za 7:5 i tako nakon preokreta dobio meč sa 2:1 u setovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije