Bugarski teniser Dimitrov detaljno opisao svoju borbu s koronavirusom

Radiosarajevo.ba
Bugarski teniser Dimitrov detaljno opisao svoju borbu s koronavirusom

Grigor Dimitrov, bugarski teniser, izjavio je u utorak kako još uvijek nije siguran hoće li nastupiti na US Openu ove godine, ali se ukratko osvrnuo i na nuspojave infekcije COVID-19.

On je 19. juna objavio da je pozitivan na testiranju i to samo nekoliko dana nakon nastupa na zadranskom Adria Touru, a ubrzo se saznalo i to da su Novak Đoković, Goran Ivanišević i Borna Ćorić, koji su bili u dodiru s Dimitrovim, također pozitivni na virus.

Zbog informacije da je Bugarin pozitivan na koronavirus došlo je do otkazivanja finala prethodno navedenog takmičenja. 

Dimitrov je ipak uspješno prebolio ovu opaku infekciju i uspio se vratiti na teren, ali je istakao kako ga je virus pogodio.

"Bio sam kod kuće jedan mjesec. Mislim da je svakoj osobi drugačije. Imao sam problema s disanjem, bio sam stalno umoran, izgubio sam osjete okusa i mirisa. Nije bilo nimalo zabavno. Za vrijeme bolovanja sam izgubio tri kilograma, ali dobro je što sam tu", istakao je on.

On je dodao i to kako mentalne tegobe zbog izolacije mogu biti jednako teške kao i fizičke, piše CNN.

"Nije bitno koliko si mentalno jak. Jednostavno, nije moguće izbjeći pojavu negativnih misli. To ne smijete podcijeniti", naveo je Dimitrov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije