Britanci kao nikada do sada žestoko napali Đokovića i njegove korona stavove

Radiosarajevo.ba
Britanci kao nikada do sada žestoko napali Đokovića i njegove korona stavove
Foto: EPA-EFE / Jelena i Novak Đoković

Utjecaj najboljeg tenisera svijeta je takav da njegove čudne ideje više nisu smiješne.

Tako je započeo svoj tekst novinar britanskog Telegrapha Simon Briggs koji se dotakao Novaka Đokovića kojeg je nazvao kao "čovjeka koji stoji neizazvan na vrhu svjetskog tenisa", uz to dodaje "nažalost, on sebi gradi reputaciju kao najlakovjernijeg atletu".

Ovaj Britanac je potom dao svoje viđenje Novakovih riječi:

"Jedan trener usipa svom igraču kašičicu nekog praha u njegovu flašu sa vodom. On planira da "oživi" svog igrala sa miksom kalijiuma i natrijum-elektorlitima. Drugi trener koji radi za Đokovića, veoma duboko gleda u čašu sa vodom. On projektuje pozitivne emocije koje bi navodno trebalo da se pretvore u svijetu tečnu vodu punom energije. Zvuči maštovito? Možda. Baš upravo je ono što Đoković "pljuje" u svojim obraćanjima na Instagramu sa svojim najnovijim guruom Šervinom", ističe Briggs.

Đoković: Vidio sam ljude koji molitvom zagađenu vodu pretvaraju u ljekovitu

Pandemija koronavirusa zaustavila je sport širom svijeta, pa tako i tenis. U nedostatku mečeva i pravih treninga, najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobrinuo se da se o njemu i dalje piše iznoseći svoje stavove o raznim temama. Javnost su posebno zabrinule njegove izjave o vakcinaciji zbog kojih se našao na udaru kritika.

Potom je citirao Đokovića:

"Vidio sam ljude koji su energetskom transformacijom, pomoću moći molitve i moći zahvalnosti uspijevali i najotrovniju hranu i najzagađeniju vodu pretvoriti u ljekovitu vodu. Naučnici su dokazali da molekule vode reagiraju na naše emocije", rekao je Đoković.

Potom se autor ovog teksta prisjetio i 2010. Kada je Đoković rekao da je alergičan na gluten.

"Nije novost da je Đoković "lud". On je govorio da su telepatija i telekineza pokloni od "višeg reda", izvor od samog Boga". Do prije neke nedjelje takvo nadriljekarstvo je djelovalo duhovito ili naporno, sve je zavisilo od raspoloženja. Kao njegova proslava nakon dobijenog meča kada pozdravlja publiku", dodao je Briggs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije