Bit će to neviđeni Grand Slam turnir: Objavljeni detalji ovogodišnjeg US Opena

J. M.
Bit će to neviđeni Grand Slam turnir: Objavljeni detalji ovogodišnjeg US Opena

Guverner New Yorka Andrew Cuomo najavio je da će se Grand Slam teniski turnir US Open održati kako je planirano, ali da će se igrati bez navijača zbog kontinuiranog širenja virusa COVID-19.

"US Open održat će se u Queensu bez navijača od 31. augusta do 13. septembra. Američki teniski savez poduzet će izvanredne mjere kako bi zaštitio igrače i osoblje, uključujući masovno i detaljno testiranje, posebne higijenske mjere, dodatne svlačionice, namjenski smještaj i prijevoz učesnika", objavio je Cuomo putem društvenih medija.

"Priznajemo ogromnu odgovornost da smo ugostili jedan od prvih svjetskih sportskih događaja u ovim izazovnim vremenima i to ćemo učiniti na najsigurniji mogući način, ublažujući sve potencijalne rizike", izjavio je glavni izvršni direktor Američkog teniskog saveza Mike Dowse i dodao:

"Navijačima širom svijeta možemo pružiti priliku da gledaju kako se vrhunski teniseri bore za US Open titulu, a tenis možemo pokazati kao idealan sport distanciranja."

US Open jedan je od četiri teniska Grand Slam turnira, drugi koji bi trebao biti održan ove godine, nakon što je Australian Open regularno završen u februaru. Wimbledon je otkazan ove sezone, dok je French Open, koji je obično igran u maju, premješten za septembar, nakon US Opena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije