Bez reprize finala iz Winston-Salema: Džumhur sutra protiv Fogninija

Radiosarajevo.ba
Bez reprize finala iz Winston-Salema: Džumhur sutra protiv Fogninija
Najbolji bosnaskohercegovački teniser Damir Džumhur izborio je plasman u finale ATP turnira iz serije 250 u St. Petersburgu.

Džumhur će sutra igrati finale turnira u St. Petersburgu protiv Talijana Fabija Fogninija koji je u drugom polufinalu slavio protiv Španca Roberta Bautiste Aguta rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 7:6 (9:7) i 7:6 (7:5). 

Bit će to drugo Damirovo ATP finale u karijeri. Prvo je odigrao krajem mjeseca augusta u američkom Winston-Salemu. Džumhur je tada poražen od Bautiste Aguta rezultatom 2:0, a bilo je 6:4 i 6:4 za Španca.

Nakon turnira u St. Petersburgu Damir će putovati u Kinu gdje će igrati na još jednom turniru iz serije 250. Saznao je naš teniser već i protivnika u Shenzhenu. U prvom kolu će igrati protiv Australca Johna Millmana, 183. tenisera svijeta.

"Moje drugo finale ove godine. Sada sigurno idem opuštenije i s više iskustva. Spreman sam, borit ću se. Malo sam odmorniji nego što sam bio u Winston-Salemu i nadam se ovaj put pobjedi", rekao je Džumhur. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije