Američki teniser sve iznenadio: Osvrnuo se na nerede u domovini, spomenuo i Bosnu

Radiosarajevo.ba
Američki teniser sve iznenadio: Osvrnuo se na nerede u domovini, spomenuo i Bosnu
Instagram / Evan King

Američki teniser Evan King (28) pričao je za poznati podkast "Behind the racquet" (Iza reketa, bos.), a najviše od svega osvrnuo se na aktuelnu situaciju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tamnoputi Amerikanac je igranje u SAD, gdje trenutno traju protesti protiv rasizma, ali prije svega policijske brutalnosti, uporedio sa igranjem u Bosni i Hercegovini i Kazahstanu.

"Ja sam jedan od jedinih Amerikanaca koji više vole da igraju van Amerike. Osjećam se sigurnije dok hodam ulicama Kazahstana ili Bosne, nego na nekim mjestima na koja putujem u svojoj zemlji", napisao je King u ispovijesti za "Behind the Racquet", prenosi Tennis Tourtalk.

King je započeo svoj esej riječima:

"Početkom 2015. bilo je prilično mračno vrijeme za mene. Odlučio sam napustiti profesionalni tenis, izaći iz tog života i ući u stvarni svijet. S tom promjenom načina života došlo je i više vremena za život, razmišljanje i konzumiranje svega izvan profesionalnog teniskog svijeta", kazao je King, za kojeg postoji informacija da je boravio u našoj zemlji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije